zo aan het einde van het jaar

prachtige buiken

“Prachtige buiken” Zo aan het einde van het jaar……

Terwijl de laatste dagen van 2013 voorbij vliegen door alle kerstdrukte en de vele To Do lijstjes is het druk in mijn hoofd….

Druk met fragmenten van het afgelopen jaar. Als vlinders fladderen ze door mijn hoofd en halen mij uit mijn concentratie.

En dus sta ik er nu maar even bewust bij stil en is het tijd voor een terugblik.

Het was in alle opzichten een veel bewogen jaar.

Een jaar dat zeer ellendig begon met een sterfgeval in de familie. Een oom voelt zich niet zo lekker, gaat liggen op de bank en wordt nooit meer wakker… Dit op een leeftijd van 53 jaar. Bijna een jaar geleden; ik kan het nog steeds niet bevatten.

Angst

Deze gebeurtenis heeft me bang gemaakt. De angst dat er iets met je kan gebeuren. En je kinderen dan…ik hoef dit gevoel aan jullie moeders vast niet uit te leggen.

En er was nog een verlies. Vriendschap; helaas bleek dit jaar dat het toch vaak een illusie is.

Verder was 2013 echt enorm druk. Wat is het soms een geploeter om al werkende en met 2 kleine kids alles draaiende te houden. Er mag niks meer tussen komen, want dan loopt alles in de soep. Maar we hebben het gered, mijn man en ik. Niks heftiger dan het 1e jaar met een baby. De gebroken nachten; het sloopt je. Maar wat ben ik trots op ons samen. Wij genieten van onze lieverds en kunnen samen bergen beklimmen. Ook als het stormt komen wij samen boven!

Wat verdrietig

En wat verdrietig; het nieuws van die ene Prachtige Buiken mama…haar relatie is gestrand terwijl de baby pas in de wieg ligt en de Prachtige Buik nog vers aan de muur hangt.

Trots ben ik op de super mama’s rondom mij. Natuurlijk mijn eigen mama, mijn lieve vriendinnen, mijn sterke oma en die lieve collega die vaak alleen haar hele gezin draaiende weet te houden! En de leuke, gezellige mama’s die ik met mijn buiken heb mogen ontmoeten.

Zakelijk was het een fantastisch en Prachtig jaar. Jullie belangstelling in Prachtige buiken bleef doorlopen en helaas heb ik vanwege de drukte zelfs af en toe nee moeten verkopen! Wie kan dat in deze tijden nog zeggen. Ik ervaar dat als een grote luxe!

Heel wat mooie buikjes heb ik dit jaar mogen vereeuwigen in het gips.

Een goed doel voor prachtige buiken

Helaas weet ik niet meer alle namen, maar in ieder geval onderstaande:

Jesse, Ivey, Ninthe, Feline, Lindsey, Dario, Tijn, Mika, Lynn, Nina, Neal, Julian, Alexander en Noralin.

En de 2 kleintjes die nog in mama’s buik zitten en die ieder moment geboren kunnen worden! En de buik van Tijn, wat een feest om die te mogen maken. De vraag of we peetouders wilden worden van dit kindje was een absoluut hoogtepunt dit jaar!

Het zal wel komen door het einde van het jaar. Lekker thuis. Openhaardje aan, iets lekkers te eten, mooie kleren…Ik besef me hoe goed we het toch eigenlijk hebben. Zo aan het einde van het jaar komt toch die tijd van bezinning en stilstaan bij wat je hebt. De goede doelen om ons heen spelen daar natuurlijk goed op in.

En ik heb mijn goede doel gevonden. De Linda foundation zet zich in voor alleenstaande ouders die het niet breed hebben en geen geld om hun kinderen eens lekker te kunnen verwennen. Ik ga ze steunen en vanaf 2014 gaat 5 euro van iedere Prachtige Buik naar deze stichting. Heerlijk, wat een goed gevoel!

Rest mij alleen nog om jullie hele fijne feestdagen te wensen en een fantastisch, Prachtig, liefdevol, maar vooral gezond 2014.

Groetjes,

Rachèl

lees ook : als je kind naar een nieuwe klas gaat

prachtige buiken

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *