Kindermishandeling en de hypotheek

Kindermishandeling en de hypotheek

Over hypotheek problemen en kindermishandeling

In Philadelpia is grootscheeps onderzoek gedaan naar kindermishandeling.
Het bijzondere van dit onderzoek was, dat het uitgangspunt rapportages vanuit het ziekenhuis waren, maar dat de gegevens die het ziekenhuis verstrekte vergelijken werden met de gedwongen woning verkopen in de buurt waar het kind woonde.
Het is bekend,  stelden de onderzoekers dat stress een trigger is voor kindermishandeling. Je huis kwijt raken is een enorme stress-factor. En in Amerika aan de orde van de dag.
Reden genoeg dus voor onderzoekers om naar deze twee factoren te kijken.
De cijfers logen er niet om : de onderzoekers ontdekten dat na een periode van 3 maanden hypotheek problemen het aantal mishandelingen met 1 procent steeg. Na een jaar hypotheek problemen was het percentage met 3 procent gestegen

Dit onderzoek, zegt dokter Wood maakt 2 dingen duidelijk.

Wanneer gegevens naast elkaar gelegd worden : de cijfers van het aantal gevallen van kindermishandeling en het aantal gedwongen verkopen in een wijk, ontstaat een duidelijker beeld van kindermishandeling.
En het onderzoek maakt onweerlegbaar duidelijk dat kindermishandeling ook te maken heeft met  economische omstandigheden.
Met andere woorden: wanneer er financiele problemen zijn: werkeloosheid, het huis moeten verkopen ( dreigende ) schulden, dan roept dat spanning op. Logisch zal je zeggen. En dat is het ook, maar minder logsch is het dat de kinderen van deze spanning de dupe kunnen zijn.
We kunnen het ook anders formuleren: Er zijn ouders die het moeilijk vinden een goede ouder te zijn. Omdat ze dat bijvoorbeeld zelf geen goed voorbeeld hebben gehad. Dan kan de spanning die de financiele problemen met zich meebrengen, net dat beetje teveel zijn..

Vooral dat laatste inzicht kan een goede steun zijn bij het helpen van kinderen ( en hun ouders). Immers: pas als je weet wat het probleem veroorzaakt, kan je het verhelpen…
Bron : http://scienceblog.com

Lees verder Mijn kind: Opvoeding- Scheiden heeft consequenties

hypotheek problemen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *