Je kind mee naar je werk??

kind werk

Wie heeft er wel eens als allerlaatste redmiddel zijn kind meegenomen naar je werk?

En dan bedoel ik niet een baby, die nog gewoon slaapt of in het wipstoeltje naar zijn handjes ligt te kijken. Alhoewel: dat is al niet makkelijk. Je aandacht is dan niet bij je werk, maar bij je baby…En je angst dat-ie gaat brullen.

Een baby meenemen heb ik nooit gedaan, ik praat nu maar naar hoe ik denk dat het zou zijn.
Wel heb ik ooit mijn beide kinderen meegenomen, naar de presentatie van een project op de school waar ik lesgaf. “kan je gerust doen”, riepen mijn collega’s, die nota bene zelf ook kinderen hadden.
“Er is zoveel te doen. Juist leuk voor ze”

de kookploeg

Ik had over het hoofd gezien dat ik de kookploeg aanvoerde. De kookploeg zorgde ervoor dat het “restaurant”  bevoorraad werd. Het was vijf uur, alle ouders die natuurlijk braaf kwamen kijken, hadden trek… De kookploeg moest zich een slag in de rondte werken. EN mijn koters hadden ook trek, waren moe, wilden naar huis… Met een vuurrood hoofd, probeerde ik iedereen tevreden te houden. Mijn leiding gevende zag me worstelen en sprak meelevend “ik vond het ook altijd een ramp hoor, mijn kinderen meenemen naar mijn  werk”

Een jaar later zat de school met een probleem. Ik had aangegeven op woensdag na het vierde uur vrij te willen zijn. Dan kon ik dochterlief uit school halen en konden we samen aan de vrije woensdagmiddag beginnen. Maar nu kwam het echt, echt, echt zo uit, dat ik woensdag nog een uurtje extra les zou moeten geven. Zou ik dat nou niet kunnen regelen.

“Best ”, zei ik. “als jullie het goed vinden dat ze in de klas zit” De schoolleiding vond zo ongeveer alles goed. Als ik maar…

Ik vond een andere moeder die het kind wel even bij op school wilde afzetten. ( de scholen lagen vlak naast elkaar)  En zo draaide mijn kleuter elke week gezellig een uurtje drama mee, met een stelletje pubers. Het was eigenlijk heel gezellig. Daarna gingen we even stoer in de docentenkamer wat drinken. En dan begon onze woensdagmiddag.

Het kan dus best, je kind naar je werk mee nemen. Maar ik zou het niet langer dan dat uurtje per week hebben gewild!

lees ook nieuwe schooltijden

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *