Waarom is mijn baby zo vaak ziek.

ziek

Waarom worden baby’s zo vaak ziek?

Onderzoekers  stelden zich zelf die vraag :waarom is de baby zo vaak ziek?

Ouders denken vaak dat net als lopen en praten, het verslaan van virussen iets is wat een baby ontwikkelt als hij wat ouder wordt. Maar studies aan de Universiteit van Michigan laten zien dat kinderen al heel jong een natuurlijk vermogen hebben om een infectie te weerstaan.

Pas geboren baby’s en kleine kinderen zijn bevattelijk voor virale infecties. Oftewel een infectie die veroorzaakt wordt door een virus. De studie van de Universiteit van Michigan laat zien dat dit komt door de leeftijdsafhankelijke natuurlijke onderdrukking van cel-productie.

Daarom is je kindje vaker ziek dan een volwassene

Op deze jonge leeftijd zijn de cellen die voor het immuun systeem moeten zorgen gewoon nog niet volwassen genoeg om de baby volledig te beschermen.
Het gevolg: een baby is vaak ziek.Of eigenlijk moeten we zeggen: vaker ziek dan een groot mens.En omdat baby’s heel klein zijn kunnen ze nog niet zo goed kunnen zeggen wat er is. En daardoor schieten wij moeders heel erg in de stress. Niet echt nodig dus…

Natuurlijk is de volgende vraag: Waarom, hoe en wanneer  gaan deze cellen wel groeien. En kunnen ze ons kindje wel effectief versterken.
Voorlopig zullen we het er mee moeten doen dat een baby best vaak ziek kan zijn, en ons troosten met de wijze raad van onze moeders: heus het gaat wel weer over!

Ondertussen kan jij heel moe en verdrietig worden van zo’n zieke hummel. Zorg dus niet alleen goed voor je kindje. Maar zorg ook goed voor jezelf. Dan kan je deze periode makkeljker doorkomen. Want je hebt je kracht hard nodig

Nature Immunity.
Bron :Science blog

Lees verder babykwaaltjes luieruitslag

ziek

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *