Het beroep van de vader

beroep van de vader

Heeft het beroep van de vader invloed op het kind?

Geloof het of niet, maar het beroep van de vader heeft echt invloed op de gezondheid van je kind. De onderzoekers van de University of North Carolina schrijven dit in het tijdschrift Occupational and Environmental Medicine. Zij baseren hun bevindingen op gegevens van de National Birth Defect Prevention Study.

Uitgebreid onderzoek naar het effect van het beroep van de vader

De onderzoekers namen geen enkel risico.  En onderzochten 10.000 vaders van kinderen met een geboorteafwijking en 4000 vaders met gezonde kinderen. Alle kinderen zijn geboren  tussen 1997 en 2004. Ook vaders van doodgeboren of geaborteerde kinderen werden ondervraagd.
Een aantal banen kon op geen enkele manier in verband worden gebracht met geboorteafwijkingen. Banen als architecten en ontwerpers bijvoorbeeld. Maar ook  werken in de gezondheidszorg of schilders, soldaten, machinisten en entertainers bleken ”risicoloos ” in dit opzicht.

Maar artiesten kregen vaker kinderen met afwijkingen aan de mond, ogen en oren, darmen en hart. Terwijl  cataract en glaucoom (en een afwezigheid van oogweefsel) vaker werd gezien bij baby”s van vaders die werken als fotograaf of fotoverwerker. Bij kinderen van tuinarchitecten en grondbeheerders vonden de onderzoekers vaker darmproblemen.

Ook wiskundigen, kappers en visagisten lopen risico.  Net als mannen die werken in de ICT of voedselverwerkingindustrie. Of  de vaders die als ondersteuner op kantoor werken. Allemaal lopen ze meer risico op een kind met een geboorteafwijking.
Wat niet is meegenomen in het onderzoek is de blootstelling van de vaders aan chemische stoffen.
Andere onderzoeken laten zien dat er tussen die blootstelling en geboorteafwijkingen wel degelijk een verband bestaat.
Bron : Gezondheidsnet

Lees verder Mijn kind: Opvoeding- Ouders onderschatten de emoties van hun kinderen

beroep van de vader

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *