Doorzetten

doorzetten

Doorzetten!

Je relatie onderhouden is hard werken, heel hard werken en echt niet altijd even leuk. Er zijn in elke relatie wel momenten dat je denkt, moet ik dit de rest van mijn leven blijven doen.

In onze maatschappij hebben we heel veel keuzes en die maken het niet altijd makkelijk om bij de eerste keuze te blijven. Er lonkt van alles om je heen op het gebied van liefde, vriendschap, kinderen etc.

Het gras is altijd groener bij de ander is een bekende uitspraak in onze taal. Het is een schijnvertoning, iets wat je op dat moment zelf wilt zien. We leven in een individualistische maatschappij waarin we zelden weten wat er echt bij de ander gebeurd. Naar de buiten wereld toe hebben we allerlei rollen die we vaak met verve spelen, enkel zijn die niet altijd op de waarheid berust.

Het probleem is als je lang een bepaalde rol speelt je op een gegeven moment met je gevoel in de knoop komt. Heb je dan niemand om je heen, die je vertrouwt, waar je, je verhaal naar tevredenheid kan doen, dan wil het wel eens dramatische gevolgen hebben.

Op dit moment woont 1 op de 3 kinderen niet meer bij beide ouders. Dat is veel, heel veel. Je kiest bij een scheiding als volwassene altijd voor jezelf, en zeker niet voor je kinderen. Enkel en alleen als je bij je partner weggaat omdat hij/zij jou en/of je kinderen verwaarloost/mishandelt/misbruikt , is in mijn optiek, dat je voor je kind kiest.

Je hebt ooit samen voor je kinderen gekozen en er waarschijnlijk ook een tijd samen voor gezorgd.

Even doorzetten…

De verleidingen die je tegen komt op welk gebied dan ook. Bied er weerstand aan of geniet ervan, maak afspraken met je partner. Investeer in elkaar en zorg dat er communicatie is. Houden van betekent ook loslaten, en dan bedoel ik niet, uit elkaar gaan. Laat een ieder zijn ding doen waardoor je elkaar blijft intrigeren en elkaar verhalen kan blijven vertellen. We zijn allemaal individuen die willen groeien, ontwikkelen, kansen willen pakken , willen genieten en gelukkig willen zijn. Vraag hulp als je het even niet alleen kan en vergeet niet fouten maken mag.

Dat is wat we onze kinderen leren toch? Als we die insteek gebruiken voor onze eigen relatie dan moet het lukken!

Anniek Hoogenes

hoe het verder ging met Anniek lees je hier

lees ook :Scheiden heeft consequenties

doorzetten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *