De animatieserie met mijnheer penisman

mijnheer penisman

is mijnheer penisman echt een foute animatieserie? ik vraag het mij af

Tja, als je een animatieserie voor kinderen maakt met een mannetje in de hoofdrol die een heeeele lang piemel heeft, dan waait er stof op. Zeker in de eeuw van #Metoo.
Laat ik beginnen met te zeggen dat ik de serie niet gezien heb. Ik ga af op de plaatjes en mijn gezonde verstand.

Ik ben een moeder uit de tweede feministische golf . Hoewel ik nog steeds een feministe in hart en nieren ben, ben ik niet blind voor de ge en verboden die wij vrouwen onszelf en elkaar oplegden in die tijd….
Het is altijd heel erg oppassen dat het nieuwe inzicht niet leidt tot nieuwe keurslijven.

Grappig

Persoonlijk vind ik een getekend mal mannetje met een onmogelijk lange piemel, waar hij onmogelijke kunstjes mee uithaalt, wel grappig. En ik denk eerlijk gezegd dat kinderen mijnheer penisman reuze grappig vinden. Ik zal nooit die keer vergeten, het was in de kleuterklas, waar een kindje lange dunne ballonnen had uitgedeeld. Je kon er op wachten! En ja hoor, die jongetjes bliezen de ballon op, hielden hem voor hun gulp en riepen :”Ik heb een reuze piemel!!!”

Wij moeders, weten dat mannen een grote fascinatie hebben voor dit lichaamsdeel. Ze zijn er ook niet weinig trots op. Ze geven het koosnaampjes. En ik heb begrepen dat ze onder elkaar opscheppen over de grote ervan.

Hoe verfrissend, hoe bevrijdend – ook voor vrouwen en meisjes – dat dit lichaamsdeel nu eens met milde spot en grote overdrijving behandeld wordt.

Heel gezond zou ik zeggen. Heel verhelderend. Als je als klein meisje hebt gezien hoe mijnheer Penisman zijn piemel inzet om een ijsje te stelen. Ben je vast niet snel meer onder de indruk als je zo’n apparaat live aanschouwt, denk je niet?

Wat heerlijk dat we met z’n allen hartelijk mogen lachen om de capriolen van een piemel. En laten we hem nooit meer al te serieus nemen.

Meer lezen? lees ook eens: 7 jaar en leren om beleefd te zijn

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *