Overbodige babyproducten! te grappig voor woorden.

overbodige babyproducten

In de loop der jaren heb ik heel wat overbodige babyproducten hier verzameld en beschreven. Om te lachen…

Op parenting.com kwam ik deze serie volledig nutteloze babyproducten tegen.Eerlijk gezegd: ik vond een aantal hilarisch !
Te leuk om niet lekker over te schrijven en te giebelen, lees lekker mee
Wil je toch een beetje serieus blijven, lees dan: onderweglijst baby

Kartonnen doos.

Natuurlijk kun je je kind in een kartonnen doos laten slapen.
En leg z’n  vriendje er gezellig naast. Dozen genoeg bij de witgoed-winkels zou je denken. Of gewoon een bananendoos meenemen bij de supermarkt. Alhoewel, mijn schoonmoeder zou hier beslist tegen protesteren: dat kind is toch geen kind van zwervers! Dat doe je toch niet, je kind in een doos leggen!
Ach, lieve schoonmamma, maak je geen zorgen: dit schattig kartonnen bedje kost 250 dollar ! Niet een bedrag wat de gemiddelde zwerver in zijn broekzak heeft zitten…

Over dozen gesproken

En daarmee zijn we met ons kartonnen bedje wel heel millieubewust, maar zeker niet portomonee bewust bezig!
Wat ik wel over kartonnen dozen kan opmerken: ze zijn geweldig speelgoed. Ik weet niet hoe dat bij jullie thuis gaat, maar als wij eens zo’n doos hadden staan, dan werd daar graag me gespeeld. Vooral een huisje, of een hut maken was dan favoriet. Dat is helemaal prima. Ik vind het leuk als kinderen hun fantasie gebruiken. En daar hebben ze vaak helemaal geen dure dingen voor nodig.
Maar voor ik toch 250 dollar voor een kartonnen bed zou neerleggen!
Mijn moeder zou zeggen: in geen tweehonder en vijftig jaar ! ( en daar kon ze dan zeer gedecideerd bij kijken )

Is het veilig?

Ik vraag me serieus af, hoe veilig zo’n bed is. Een beetje woelige baby heeft dat toch zo omgekeerd? Je moet er niet aan denken….
En nog even een dingetje, een kleinigheidje mischien maaarrrr….hoe waterdicht is zo’n kartonnen bedje eigenlijk?
Die van mij konden flink plassen…. En ik heb nog nooit gehoord van kartonnen dozen, die tegen water konden. Laat staan baby-urine. En nu we toch een vies praatje hebben: wat denk je van de lucht, die dat zou verspreiden??
Nee, kartonnen bedje is leuk, op de foto (of om een stukje over te schrijven ) maar verder hoort het met stip op de lijst van overbodige babyproducten.

kartonnen bedje

leuk ! een baby pruikje !!

Baby’s zijn schattig, maar weet je wat ze nog schattiger zou maken ? Haar !!
Want baby’s zijn, laten we eerlijk wezen,  kaal. Zeker mijn jongste. Een jaar lang sprak ik over zijn hoofd wassen ( haren wassen durfde ik gewoon niet te zeggen) Vind je dat erg?  dan zou een Pruikje uitkomst moeten brengen.
En wat brengt men op de markt? Deze schattige haarbandjes, met een flinke dot haar eraan. Ze  lijken gemaakt te zijn voor de grap,voor de carnaval of om je schoonmoeder te pesten.
Maar niks is minder waar !

Je kon ze serieus kopen, bij baby-bangs.com,  Voor het geringe bedrag van  $29.95 zijn ze helemaal van jou !
In alle ernst, wat zou een moeder bezielen om zo iets te kopen?
Ik ben er echt benieuwd naar. Mijn jongste had het eerste jaar van zijn leven zo’n kaal bolletje, dat we altijd tegen elkaar zeiden: moet zijn hoofd ook gewassen. Haren wassen hoefden we niet te doen.
Het was juist zo schattig, dat zachte kale koppie. Geen haar op mijn hoofd die eraan gedacht heeft dat daar een pruikje op zou moeten!

Hoe zou zo,n pruikje zitten?

En zo’n baby pruikje, dat zit toch ook heel vervelend?
Ik heb veel geacteerd en daar een heel enkele keer een pruik bij opgezet. Als het echt niet anders kon. Het zijn warme, zweterige dingen, waar je je echt niet gelukkig bij voelt.
Als ik dat als groot mens al zo ervaar, dan moet een baby een pruikje wel echt heel erg vinden.
Nee hoor, niks geen baby-pruikjes,met mij mogen ze met stip bovenaan de  overbodige babyproducten lijst!
En daar zijn ze ook beland….baby bangs.com bestaat niet meer…

babypruikje

kots keurig

Er zijn nu eenmaal dingen en die kun je echt niet mooier maken dan ze zijn, En ochtend misselijkheid is daar een van . Als je er erg last van hebt, is het heel slim een zakje bij de hand te houden , voor het geval dat. Maar we weten tamelijk zeker dat een met bamboo bedrukt zakje je niet meer “zen ” zal laten voelen, als je je ontbijt er – voor de zoveelste keer – uitgooit. Je kunt ze krijgen bij morningchicnessbags.com, $12.95 voor een pak met 12 stuks kotszakken ( maar dan kun je met een gerust hart over je nek gaan in de PC Hooftstraat, zolang je er maar arrogant bij kijkt!)

kots keurig zakjes

de veiligheidshelm

Oke, oke, we hebben er allemaal grappen over gemaakt: dat je zo’n kind in een harnas moet stopen, dat  je ‘m moet vastbinden, dat hij een veiligheidshelm op moet, maar we meenden het niet !!!!!
En natuurlijk : er is geen ouder die wil dat zijn kind zich bezeert, maar we zijn allemaal reëel genoeg om te weten dat een bult en een blauwe plek onderdeel van het leven zijn. Dat je lopen nu eenmaal leert met vallen en opstaan. Dussss: wat moeten we HIERMEE ?
Heb jij een idee? Hup, bij op de overbodige babyproductenlijst ermee!

veiligheidshelm

kiekeboe trui

de kiekeboe trui ziet er natuurlijk schattig uit ….Maar wat als je baby z’n koppie even weg wil draaien? Dat arme kind stikt…En wat te zeggen van de vrijheidsberoving? armen en benen zijn degelijk ingesnoerd.
Wat is er mis met je kind gezellig onder een jas stoppen. Leg mij het uit…
Bye the way, hoe lang zouden ze bezig zijn geweest, deze “spontane” foto te schieten?

kiekeboe trui

Als je nodig moet….

tja, dit is ook wel een fraaie , in het kader van de overbodige babyproducten. De ¨hang-je-kind-even -aan-de-deur¨ haak. Je moet niet al te nodig moeten…het kost wel even tijd om die haken op te hangen. En persoonlijk zou ik zo bang zijn dat m’n kind van die deur afvalt dat ik spontaan een verstopping zou krijgen…
Aan de andere kant….hang um ff aan de muur als je hem zat bent, altijd nog beter dan achter het behang plakken, of zie ik iets over het hoofd?

overbodige baby producten

Als je haar maar goed zit….

moet de ontwerper van deze slab gedacht hebben. Of heeft  hij zo’n kind dat de kom rijst( met spinazie ) omgekeerd op haar  hoofd zet?
Misschien heeft hij een kaal kind en ziet hij zo kans dat een half uurtje te verbloemen?
Het kan ook zijn dat hij heeft geleerd dat je de haartjes van een baby niet mag wassen, maar vindt hij wortelpuree in de krullen toch stinken?
We zullen nooit weten wat de ontwerper tot deze badmustsslab tot deze creatie bewogen heeft.
We zullen hem nooit kopen ook….

overbodige baby producten

Waar is deze fles voor ????

dit is nu zoń product waarvan ik in opperste verwarring raak…..
dat er een jongetjes en een meisjes fles is, dat snap ik nog net. Maar dan …..is die fles bedoelt om uit te drinken, of moet de baby erin plassen????
Een soort van heeel vroege zindelijkheidstraining?
Bij een jongetje kan ik me nog iets voorstellen, maar bij een meisje houdt mijn fantasie echt op. Een enigszins overbodig babyproduct, vind je niet?

overbodige baby producten

i potty

Natuurlijk zijn er een aantal dingen waar je niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. En het leren gamen is daar een van. Als je ze dat leert terwijl ze op het potje zitten, leren ze meteen ook multi-tasken. daar heb je ook een leven lang plezier van! En wie weet lezen ze dan later – net als mamma – wel een krantje op de wc ! Kortom als we nog even doorgaan wordt de i-potty een onmisbaar babyproduckt….

i potty

de piemelhoed!

Eindelijk een artikel in absoluut overbodige babyproducten dat inderdaad met een knipoog is gemaakt!
Studenten en docenten van de Verloskundige Academie Groningen ontwikkelden en verkochten de piemelhoedjes voor Serious Request 2012, die zich op dat moment inzette tegen babysterfte.

Natuurlijk werden in een begeleidend schrijven ouders en verzorgers er serieus op gewezen hoe weinig hygienisch een wild in het rond plassen baby jongetje is. En eerlijk is eerlijk : dat is ook niet fris. Maar of de piemelhoed daar de oplossing voor is??

in ieder geval kan je er wel om lachen

overbodige baby producten

de echte auto !

Met deze wandelwagen heb je ongetwijfeld geen moeite om je kind over te halen zich te laten duwen…..
En eerlijk gezegd: wij vinden deze een grensgevalletje: want we vinden hem zelf namelijk zo ontzettend leuk….
maar nutteloos is t-ie…

overbodige baby producten

De snorrespeen

Is jouw baby een echte vent? Maar wil het met de baardgroei nog niet zo lukken?
En maak je je daar misschien wat zorgen over? Of wil je gewoon graag weten hoe een snorretje hem later zal staan? of ben je gewoon een onverbeterlijke carnavals-moeder?
Wat het ook is, persoonlijk zien wij eigenlijk geen reden om je kind met deze afschuwelijke speen op te schepen. Als cadeautje accepteren we hem alleen van die jolige vrijgezellenclub, want die jongens weten – nog – niet beter. en het is altijd beter dan een speelgoed piano….
En nee, we weten niet waar dit ding te koop is, en we gaan er ook zeer zeker niet naar op zoek…..

overbodige baby producten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *