Wat doet de kindereetcoach wanneer je kind moet afvallen?

kindereetcoach

Je vindt op BabyenKind veel artikelen hoe je kind te helpen om niet te zwaar te worden.
Al die artikelen zijn geschreven door Natasja Wildeman, de grondlegster van Spruitjes en Zo! Spruitjes en Zo ! is uitgegroeid van een een-vrouws diëtiste praktijk tot een groot aantal praktijken door het hele land en zelfs in België.

de kindereetcoach

Spruitjes en Zo ! is gericht op het helpen van kinderen met overgewicht of bij dreigend overgewicht.
Natasja Wildeman, was zich er al van het begin van haar carrière als gewichtsconsulente van bewust dat je kinderen op een heel andere manier moet begeleiden bij het afvallen dan volwassen, maar ze was wel zoekende naar: Hoe begeleidt ik dan een kind als het gewicht wil verliezen? Ze volgde een opleiding kindercoach en daar vond ze de tools om, in combinatie met haar kennis over voeding, een methode uit te werken die leidde tot de opleiding: kindereetcoach.

kindereetcoach

Kinderen zijn anders dan volwassen.

Dat weten we natuurlijk allang, maar wat betekent dat voor de begeleiding bij het gewicht verliezen?

  1. Volwassenen kunnen zichzelf lange termijn doelen stellen: als ik nu lijn, pas ik in de zomer mijn bikini weer, om maar een voorbeeld te noemen.
    Kinderen hebben zo’n lange termijn planning gewoon nog niet. Let bijvoorbeeld maar eens op hoe vaak ze vragen of het al tijd is om tv te kijken, hoeveel nachtjes nog voor het zaterdag is, dat soort vragen.

    Een kind motiveer je dus echt niet door te zeggen: straks zit je lekker in je vel. Een kindereetcoach gaat op zoek met jouw kind naar het antwoord op de vraag: wat levert het NU voor je  op, waar heb je NU last van. Wanneer een kind ervaart: he, dat hielp me, nu heb ik hier geen last meer van, kan je hem motiveren voor het volgende stapje. Kindereetcoaches zijn altijd heel oplossingsgericht. Ze bedenken bijvoorbeeld wat je kan doen om op een verjaardagfeestje niet als een malle te gaan snoepen, ze leren kinderen dat je om hulp mag vragen.
  2. Volwassenen doen de boodschappen…en ouders delen de chips uit. Er is geen ouder die wil dat haar kind te zwaar wordt, maar veel ouders zijn zich er niet van bewust hoeveel calorieën er in een handje chips zitten. En soms vinden ouders het ook gewoon heel lastig hun kind niet even dat extra lekkers te gunnen. Kinderdieetcoaches werken ook met de ouders ( en soms ook met opa en oma ) om hen te helpen. Er wordt gezocht naar de achterliggende redenen waarom er te veel gegeten wordt en daar kan iets mee gedaan worden.

waar moet je op letten?

Waar moet je op letten als je voor je kind hulp zoekt:
1) Let dan op dat je een gewichtscoach vindt die lid is van de BGN ( beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland )
2) Of  ga naar een diëtiste.
3 ) Let erop dat deGewichtsconsulent de specialisatie kind en voeding heeft gedaan.
4)Of nog eenvoudiger: ga naar https://spruitjesenzo.nl/ en vind daar de kindereetcoaches. ( eetcoaches voldoen altijd aan de eerste drie voorwaarden )

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *