7 Jaar oud: leren om beleefd te zijn

leren beleefd zijn

Een beleefd kind is fijn. Maar leren beleefd zijn is nog wel een hoofdstuk apart!

Het lijkt een ouderwets woord: beleefd zijn, goede manieren. Maar wat zijn goede manieren anders dan: zorgen dat we op een prettig en respectvolle manier met elkaar omgaan?

Ik denk dat dat, wanneer we onze kinderen goede manieren bij willen brengen wel het aller, aller belangrijkste: je gedraagt je niet netjes omdat het zo hoort, maar omdat dat prettig is.
In deze tijd waar iedereen voortdurend met een mobieltje in de weer is, zelfs aan tafel, hebben we prettige omgangsvormen misschien wel meer nodig dan ooit.

Leren beleefd zijn : slimme tips

Kijk eens kritisch naar je kind: hoe beleefd is hij/zij eigenlijk. En nog veel  belangrijker: hoe beleefd ben jijzelf? Practish what you preach is mijn motto. Doe het voor en zij doen het na….
Wanneer je kind zo ongeveer 7 jaar is, is het echt tijd om met grote regelmaat aandacht aan wellevendheid te besteden.
Wat zijn zaken waar je echt op kan en moet letten?

Dank je wel, alsjeblieft

Wat is er nu prettiger dan dat iemand je even bedankt als je iets voor hem doet? Waarom zou je een vraag niet van alsjeblieft vergezeld laten gaan? Gewoon doen en je kinderen op attenderen en soms gewoon even eisen.

Groeten

Je kind wordt nu echt te oud om “hoi” te mompelen of erger: niks te zeggen. Een hand geven als mensen binnen komen , of als je een kamer binnen komt waar ineens mensen blijken te zitten, hoe moeilijk is het? Niet. Maar plezierig is het wel…

Mijnheer en mevrouw

Het klinkt wat formeel, maar nu moet je kind toch echt leren dat hij//zij mensen aanspreekt met mijnheer en mevrouw, totdat de personen zelf aangeven dat ze ook anders aangesproken willen worden.

Dat mobieltje…..

Beken het maar, jij kijkt ook op je mobiel als je aan tafel zit….Het is zo onwellevend, in feite zeg je tegen de personen aan tafel: jullie zijn even niet belangrijk, degen die mij apt, facebookt, twittert, whatever wel……Gewoon niet doen dus!

Lees verder Mijn kind: ontwikkeling per jaar – wat kan mijn kind als het 7 jaar is

leren beleefd zijn

leren beleefd zijn

Wil je meer weten over de ontwikkeling van je kind per jaar? Klik dan hier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *