De jongen die geen blokfluit meer mocht spelen

vader jacob

als je kind Vader Jacob op de blokfluit kan….

Een paar dagen terug las ik in het RTL nieuws het verhaal van de 10-jarige Regilio, die geen blokfluit meer mag spelen. Op straat wel te verstaan, wat hij thuis doet, dat moeten hij en zijn ouders natuurlijk helemaal zelf weten.

De vader van Regilio begrijpt er helemaal niks van. Dat jong speelt al sinds zijn 7-de blokfluit, vroeger was het misschien een beetje vals, maar nu kan hij al een nummer spelen.

Hij kan een nummer: Vader Jacob


En dat is waarschijnlijk de kern van het probleem: Regilio kan een nummer spelen: Vader Jacob. En dat speelt hij dus ook. Keer op keer op keer…Net zo lang tot iedereen op straat er gek van wordt.

Een mooi probleem om voor te leggen aan de moeders van BabyenKind. “Weet je hoe erg het is”, zegt mama Esther, “als je buurkinderen alle drie piano leren spelen?? Ik speel zelf diverse instrumenten, ik vind het heerlijk als kinderen leren musiceren, maar….. Dat oefenen he… Het is toch een ding. Eindeloos Vader Jacob… Ik snap helemaal dat die winkeliers er dol van worden”

“Ik moet er niet aan denken”, zegt tante-to-the-rescue Iris, dat ik op mijn ukelele honderd keer hetzelfde zou spelen”

Nee, Iris, jij niet. Jij bent een volwassen mens. Kinderen zitten anders in elkaar. Helemaal trots op het feit dat ze Vader Jacob uit het instrument krijgen, doen ze dat rustig honderd keer. EN vaker.
Kinderen hebben in dit soort zaken een groot mens nodig (of een grote broer of zus), die zegt: ” ga nou maar eens een ander liedje spelen. Dit kennen we nu wel”.

Helaas heeft Regilio een vader die het kennelijk prachtig vindt dat zijn zoon niet langer vals blokfluit speelt. Want als ik het verhaal in de krant mag geloven, heeft hij daar drie jaar over gedaan. En zijn vader vindt ook dat hij zoveel Vader Jacob mag spelen als hij wil. In het centrum van zijn woonplaats wel te verstaan. Ik hoor papa niks zeggen over lekker thuis honderd keer Vader Jacob spelen…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *