Net mama geworden?? 8 x een boost voor je zelfvertrouwen!!

net mama geworden

Gefeliciteerd! Je bent net mama geworden van de allerliefste kleine ukkepuk op aarde.


En dat is geweldig. Maar tegelijk met deze allerliefste baby, zijn eer ook onzekerheden binnen geslopen waarvan je bestaan niet vermoedde.
Hier een paar tips van een oude rot in het vak van moederschap.

1. Denk erom : jij bent de expert.
Natuurlijk ben jeals je net mama bent geworden nog onervaren en daarom vraag je regelmatig advies aan anderen. Dat is heel verstandig. Maar denk erom: jij bent de expert. Het is jouw kind. En als het advies niet goed voelt, dan volg je het fijn niet op. Volg je eigen instinct. En dat gaat zeer zeker op voor goed bedoeld, maar ongevraagd advies! “

2. Vergelijkingen zijn de vijand.
 Vergelijk jouw kind niet met andere kinderen en zeker niet via Facebook. Is het je nog nooit opgevallen dat op Facebook alles rozengeur en maneschijn is ? En dat het in helemaal  de real world van doorwaakte nachten en enorm vieze poepluiers? Echt, ook al ben je net mama geworden, je weet nu als beter.

3. Hulp is geen vies woord. 
Als mensen aanbieden je te helpen, neem het aan !!! Sterker nog: wees niet bang om om hulp te vragen. Een paar extra handen zijn bliss in die eerste hectische maanden, al is het maar om die eindeloze wasmanden weg te vouwen.

4. “Het is een fase”
Dit zijn de magische woorden waarmee wij moeders alle fasen doorkomen. (en geloof me, het zijn fasen)

5.  Baby’s huilen soms…omdat het kan.
Soms weet je zeker dat alles goed is: buikje vol, schone  luier, lieve moeder en het zonnetje schijnt. En toch huilt de uk…Bedenk dat jij ook wel eens zomaar huilt… troost je baby, zo goed als je kan. Maar denk erom : het huilen hoeft niet te stoppen. Het maakt jo0u gene slechte moeder als je baby eens even lekker wil huilen.

6. Niets is belangrijker dan SLAAP.
 Ga slapen zodra de kleine slaapt! Die afwas, de vloer , de was, het kan allemaal wachten! Je wordt bek en bek af van die nachtvoedingen, dus grijp alle slaap die je kan krijgen! 

7. Je mag fouten maken!
He, je bent een mens, je mag fouten maken. Dat hebben jouw ouders voor je gedaan: en kijk eens wat een leuk mens jij bent geworden!!

8. Je doet het prima
Geloof in je zelf en geloof in je kwaliteiten als ouder. Oke, je bent een beginneling in het vak. Maar je wil leren. En met liefde en zorg kom je al heel, heel ver!” 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *