Kan een baby lachen?

lachen

Op de vraag: kan een baby lachen, kan het antwoord kort zijn: Ja dat kan een baby zeker!

Onderzoek naar lachende baby’s

Een wetenschappelijk onderzoek  aan de universiteit van Bristol (gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Behaviour Research Methods) naar het lachen van baby’s en kinderen leert ons dat een baby kan lachen. Natuurlijk wisten we dat wel, maar nu weten we het zeker en wat echt leuk is: we weten nu ook what makes them tick…waarom gieren ze het uit van de pret?

Kan een baby lachen na 4 weken?

Let op: wij mensenkinderen worden bepaald niet lachend geboren…En de eerste maand van ons leven, kan er geen glimlachje van af. Helaas.

Ongeveer de helft van de baby’s begint met 4 weken gevoel voor humor te ontwikkelen. Die glimlach die jij ziet, is echt en geen stuipje, zoals sommige zure oma’s beweren. Nee, dat is echt een uiting van plezier in het leven!
Niet alle kids zijn zo vlot, dus niet wanhopen als die van jou nog niet schatert met 4 weken. Een groot aantal kinderen begint met 8 weken te lachen en langer dan 16 weken hoef je niet te wachten op dat eerste giegeltje

Wat vind een baby leuk.

Dat is natuurlijk ook door de wetenschappers onderzocht. Een baby snapt nu eenmaal nog niet zoveel van taal, dus de woordgrappen moet je even bewaren ( vinden ze hilarisch als ze een jaar of drie zijn).
Maar gekke bekken trekken, dat kan je baby beslist waarderen en gekke stemmetjes ook. En natuurlijk: Kiekeboe en komt een muisje aangelopen!

Je baby vindt lachen leuk!

Het is zo super super schattig om je baby te horen giechelen, maar wist je dat je baby het ook leuk vindt om zichzelf te horen? Ze genieten echt van het horen van hun stem. En natuurlijk genieten ze ook van jouw reactie op hun lach.

Als een baby eenmaal door heeft, dat ze kan lachen, zal je merken dat ze dat soms “zomaar” doet .Baby’s lachen omdat het kan, je wordt er vrolijk van . En….het is een prima manier om te experimenteren met het maken van geluidseffecten. Pardon: leren praten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *