Je baby langer met de borst voeden tijdens de coronacrisis

nationaal borstvoedingsonderzoek

1 op de 4 vrouwen geeft aan langer borstvoeding te blijven geven aan hun kindje tijdens de coronacrisis. Dat is één van de uitkomsten uit het Nationaal Borstvoeding Onderzoek 2020 uitgevoerd door Markteffect in opdracht van Gewoonborstvoeding.nl.

Nationaal Borstvoeding Onderzoek

De afgelopen dagen deden meer dan 3.700 zwangere vrouwen en moeders mee aan het Nationaal Borstvoeding Onderzoek. Dit onafhankelijke onderzoek is dit jaar voor de tweede keer gehouden rondom de Wereld Borstvoeding Week. In het onderzoek wordt o.a. gevraagd naar: – het geven van borstvoeding, – ervaringen met het geven van borstvoeding en ervaringen met kolven – de invloed van corona op borstvoeding. 

Uit het onderzoek blijkt dat een kwart van de vrouwen het (helemaal) eens is met de belangrijkste stelling. Die luidt: “De huidige pandemie zorgt ervoor dat ik langer borstvoeding wil geven om mijn kindje extra te beschermen.” 

“Het feit dat vrouwen meer en langer thuis werken in deze coronatijd lijkt hier een positief effect op te hebben.” Aldus Mathijs Visser, mede-eigenaar van Gewoonborstvoeding.nl.

Borstvoeding: goed voor baby’s

In het onderzoek geven ruim vier van de vijf zwangere vrouwen aan van plan te zijn borstvoeding te geven. Van de vrouwen die niet in verwachting zijn, maar wel kinderen hebben, geeft 88% aan op een bepaald moment borstvoeding te hebben geven. Het feit dat het goed is voor de gezondheid van baby en moeder wordt door twee derde van de moeders als belangrijkste reden gegeven. Borstvoeding bevat alles wat een baby nodig heeft. In borstvoeding zitten niet alleen voedingsstoffen zoals: – vetten – koolhydraten en eiwitten. Die zijn nodig zijn om te groeien, maar ook vitamines, mineralen en andere stoffen die goed zijn voor een baby.

Wereld Borstvoeding Week

Van 1 tot en met 7 augustus is het Wereld Borstvoeding Week. Wereldwijd wordt er meer aandacht gevraagd voor borstvoeding. In 2020 is het thema “Steun het geven van borstvoeding voor een gezondere planeet.” Op social media wordt de hashtag #wbw2020 weer veelvuldig gebruikt.

Voeden in het openbaar ongemakkelijk

Uit dit onderzoek blijkt, maar weer hoe belangrijk het is dat er veel aandacht is voor het geven van borstvoeding. Borstvoeding geven hoort gewoon te zijn, niet raar of ongemakkelijk. Maar in praktijk blijkt dat maar liefst 53 procent van de moeders die in het openbaar gevoed hebben zich ongemakkelijk voelen bij het voeden van hun kind in het openbaar. Dit ongemakkelijke gevoel wordt met name veroorzaakt door kijkende en starende voorbijgangers. 5% van deze vrouwen geeft aan ook wel eens negatieve opmerkingen te krijgen tijdens het voeden in het openbaar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *