7 manieren om je baby slimmer te maken.

spelen

Voor we gaan beginnen met onze zeven geweldige tips nog even een klein dingetje.
Dit is voor de gein, ja, heb je dat goed begrepen? Dit omdat het leuk is om met je kind te spelen, om contact met je baby te hebben. En van spelen leren kinderen. En onderzoek leert ons (van zulke dingen word ik altijd heel verdrietig) dat kinderen waar niet mee gecommuniceerd wordt, in het leven een niet meer in te halen achterstand op bouwen….

Terug naar onze tips. Want als je dan toch lekker met je kind aan het spelen bent, kan je er nog wel wat educatieve spelletjes tussen door doen. Scrabble bijvoorbeeld (geintje)

1 Samen gekke bekken maken.

Blaas je wangen op ( liefst met wat geluid) op het moment dat je kindje je neus aanraakt, blaas je je wangen leeg. Steek je tong uit, op het moment dat je kind je oor aan raakt, haal je je tong weer naar binnen. Zo kan je natuurlijk wel meer verzinnen. Op het moment dat je baby door heeft wat ze moet doen ( oor aanraken, neus aanraken enzovoort, verander je de code!

2 Babbel

Als je met je baby gaat wandelen, vertel dan wat jullie allemaal zien! Wij de koe , de boom de auto aan, vertel welke kleur die heeft. De toevallige voorbijganger zal denken dat je gek bent als hij je hoort zeggen: kijk! Een rode auto !! En je bent ook gek: op je kind!

3 Kiekeboe

Kiekeboe spelen is een gouden ouwe, eentje die je iet vaak genoeg kan doen. Het leert een baby dat iets wat weg is, terug kan komen (troostrijk voor een kindje met verlatingsangst)

4 Ballenjongen

Ben je al stimpel stapel gek van het voortdurend op pakken van alles wat je lieverd van de kinderstoel afgooit? Zet een emmertje neer en leer haar mikken! Pret voor haar, gemak voor jou!

5 Een twee drie

Telteletel Terwijl je met je kind aan het praten bent kan/ moet je veel en vaak tellen. Tel de blokjes, de auto’s onderweg ,de eendjes in de sloot. Jazeker het duurt nog jaren voor ze echt kunnen tellen en dat ook begrijpen. Maar het helpt als je het al heel vaak hebt gehoord.

6 Kleuren

Net zoals met tellen, duurt het nog een hele tijd voor je kindje kleuren kan onderscheiden. Dat is geen reden om er mee te wachten! Benoem elke kleur die je tegenkomt. Dat helpt je kindje later!

7 Scheuren

Scheuren is en goede motorische oefening voor een baby ( en eentje die nog vanzelf gaat ook) Geef je kind lekker tissues die kapot mogen, of stukje toiletpapier (wel schone), de pagina van het huis aan huis blad. Kortom geef je kindje de kans om lekker te scheuren maar ook om te ervaren dat verschillende stoffen, verschillend voelen.

lees ook eens Overbodige babyproducten: lachen !

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *