7 signalen dat je kind van je houdt

houden van

wees er gerust op: je kinderen houden van je, en zo laten ze dat zien.

Eerlijk is eerlijk, je kan als jonge moeder best wel eens even wanhopig van je kindje worden. “Doe ik dan niks goed”, denk je, als ze maar huilen en pruttelen.
Wees gerust! Je kind houdt van je. Hier hebben we zeven signalen waaraan je houden van kan herkennen.

1 ) Je pasgeborene kijkt je in de ogen.

Je kind is echt hard aan het werk om je gezicht te onthouden. Hij weet nog helemaal niks van de wereld om hem heen, maar hij weet wel dat jij belangrijk bent. En dus is hij hard aan het werk, omdat belangrijke gezicht te kunnen onthouden. na een paar weken is het gelukt: hij herkent je: een big smile is het bewijs.

2) Je baby denkt aan je zelfs als je niet in de buurt bent.

Zo tussen de 8 en 12 maanden kun je zien dat je baby gezichten trekt en om zich heen kijkt als jij de kamer uitgaat. En als je terug komt krijg je een brede glimlach. Je kind zegt als het ware : Ahhh daar ben je weer !!!
Ik heb je zo gemist!

3) Je je peuter heeft driftbuien heeft driftbuien waarvan de muren trillen.

Nee, dat betekent niet dat je kind niet meer van je houdt. Hij zou zich niet zo durven laten gaan , als hij je niet intens en diep vertrouwde. Thuis voelen ze zich veilig dan kan je je even laten gaan. Ach zijn we zelf nu zoveel beter? De ergernissen van je werk, kuur je toch ook wel eens op manlief uit?

4 ) je peuter rent naar je toe, als ze zich pijn doet of verdrietig voelt.

Kinderen in deze leeftijd begrijpen nog niet helemaal de strekking van de woorden :” ik hou van jou”. Maar daden spreken luider dan woorden. Want jij bet de ultieme troost en knuffeldoek. Alleen jouw kusjes genezen wonden. Dat vertrouwen is pure onverdunde liefde.

Kleuters tonen houden van anders

5) je kleuter geeft je kadootjes.

Een bloem, ergens langs de kant van de weg geplukt, eenmooi steentje, een tekening speciaal voor jou, allemaal kleine tekens om je te vertellen dat je speciaal bent. Koester ze, deze kleine tekens van liefde. Door aandacht te besteden aan het cadeau, geef je liefde terug.

6 ) je kleuter wil graag dat jij hem goed vindt.

Je kind wordt behulpzamer in het huis, wil je dolgraag laten zien wat hij allemaal kan. ” Mamma kijk!” Wordt zijn favoriete uitdrukking.Want weet je, het is pas echt helemaal af als jij het gezien hebt en jij hebt geroepen: Wat knap van jou!

Ssttt, zo tonen derde groepers dat ze van je houden

7 ) je stoere derde groeper vertelt jou al zijn geheimen.

Ook al mag je hem niet meer in het openbaar knuffelen, jij bent nog altijd degene aan wie alle geheimen worden toevertrouwd! Lekker op de bank, zeggen ze dan: “he mam, weet je….”

je kind houdt van je

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *