Koorts en fleece dekentjes…

fleecedekentje

Griep heeft me te pakken… Ik heb mijn velours huispak achter uit de kast geplukt en zit ingepakt voor de kachel te bibberen van de kou. Hoofdpijn, spierpijn en aan het snotteren, de klassieke symptomen. Het fleecedekentje op de bank wordt afgewisseld met uurtjes in bed, thee en biscuitjes bij de hand. Ik probeer te herinneren wanneer ik eerder geveld ben geweest door koorts.

Als klein meisje had ik veel koorts

Dat was in het kraambed van m’n oudste, 34 jaar geleden! Oneindig blij met mijn kindje lag ik op een warme oktoberdag te rillen, totdat de kraamverzorgster dikke sokken aan mijn voeten schoof. Als klein meisje was ik trouwens een zorgenkind en heel vaak ziek… pas in de eerste klas (nu groep 3) zag ik Sinterklaas voor het eerst op school. Als kleuter miste ik de goedheiligman omdat ik ziek was. Schaatsen leerde ik pas op m’n 11e, de jaren daarvoor lag ik juist… ziek in bed. Ik heb ‘t zwieren op het ijs nooit goed onder de knie gekregen!

Mijn jongste en Fantasia

Mijn jongste had haar moeders genen. ‘S Morgens was het al snel duidelijk als ik een gloeiend pakketje uit bed haalde. Rode wangetjes, glazige blik. En hoe zielig ik het ook voor haar vond, zo’n warm hoopje mens dat tegen me aankroop was wél heerlijk! Omdat dit praktisch elke drie weken raak was, ontwikkelden we een ritueeltje. Met een fleecedekentje op de bank, een flesje diksap én Disneys Fantasia in de videorecorder. Bij deze klassieke muziek doezelde ze in slaap en dan vloog ik op kousenvoeten door het huis. Ik ruimde de ontbijtrommel van haar grote broers op, die naar school waren en trok snel de bedden recht.

En wat hoorde ik….

Met twee dagen was ze altijd weer op de been. Volgens de huisarts hoefde ik me er geen zorgen over te maken. Ze zou er over heen groeien, net als ik. En dat deed ze! Nu is ze zelf mams van drie kleine jongetjes, een peuter en een tweeling van 8 maanden. Nog niet zo lang geleden hadden we elkaar aan de telefoon, toen ik zachtjes klassieke muziek op de achtergrond hoorde. Benjamin lag met rode koontjes onder een fleecedekentje op de bank vertelde ze en hij doezelde in slaap bij de tonen van Fantasia…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *