Sintstress en wat jij daar tegen kan doen

sintstress

Sintstress ??? doe er wat aan

Onlangs publiceerde RTL een aantal tips tegen de Sint stress bij kinderen. Dat zijn op zich goede tips
Hoewel ik moet bekennen dat de tip “zet de schoen voor het naar school gaan”, mij wat ver ging.
Maar goed je zal maar een kind hebben met een te levendige fantasie, die de hele nacht gaat liggen wachten of die Piet nog door de schoorsteen komt gekropen…

zo maak je sintstress

Wat mij opvalt in de tips tegen Sintstress is dat er een heleboel maatregelen genomen worden die ik zo verschrikkelijk vanzelfsprekend vind, dat ik me echt afvroeg of ik nu gek geworden was….

Ik moet jullie eerlijk zeggen dat ik het niet meer dan normaal vind, dat de koters niet naar alle denkbare sinterklaasfeesten gaan… Als je dat zou doen zit je zo huppakee aan 4 feesten vast.
Ja dan maak je de Sintstress toch echt zelf..
Ik heb dat vroeger nooit gedaan, en mijn kinderen hadden- dat verzeker ik je- nooit last van sintstress.

sintstress

pick your party’s wisely

Kijk je hebt het Sinterklaasfeest op school: dat is traditie daar ontkom je niet aan. Daarnaast kozen we een ander feest uit. Dat vond ik ook niet altijd leuk: wanneer mijn schoonouders een malle bui hadden en een Sint inhuurden en van ons allemaal verwachten dat wij onze opwachting zouden maken, dan huurde ik er dat jaar er geen in….
Toen de kinderen nog klein waren, werkten mijn man nog in loondienst. Hij werd op zijn werk, best wel vreemd aangekeken als hij zei dat zijn kinderen dit jaar niet kwamen.(Toen kenden ze namelijk nog geen sintstress) Maar hij is er nooit om ontslagen..

wees niet bang…

Wees niet bang lieve mede-moeders je kinderen een feestje te ontzeggen. Alles waar te voor staat, weet je nog wel? En voor kleine kinderen is 2 hooguit 3 keer Sinterklaas vieren echt meer dan genoeg. Wees ook niet bang vreemd aangekeken te worden omdat je niet op de sportclub, scouting, je werk verschijnt om je opwachting te maken bij de goedheiligman. Leg gewoon uit dat je Sint viering ieder jaar opnieuw bekijkt, omdat je niet wil dat je kind een week lang van het ene feest in het andere rolt.

Succes! En vergeet niet zo af en toe flink met pepernoten te strooien!

lees ook : heeft jouw kind sinterklaas stress

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *