Kersteten met de kinderen, doe maar gewoon…

kersteten

Ik wil het eens hebben over kersteten voor kinderen. Maar als je nu van mij een hele serie Pinterestwaardige recepten verwacht, hou dan maar op met lezen.
Daar ben ik gewoon, hoe zal ik het zeggen, het type niet voor.

 

Eten, of het nu kersteten, paaseten of gewoon eten is, is geen knutselmateriaal. Het mag er best leuk uitzien, maar er zijn wel grenzen, vind je niet?
Je zal toch gek zijn wanneer je als moeder aardbeien af gaat snijden om de bovenkanten op een marshmallow te prikken. Om dan ( hoe verzinnen ze het ) met chocoladeglazuur een gezichtje op die marsmallow te tekenen ?

Ik doe ook eens mijn best op kersteten

Toen ik een keer hip wilde doen heb ik sterretjes uit witbrood gestoken om die dan te roosteren voor bij de soep. Ik dacht: zo gebeurt, ziet er leuk uit, doen we!
Nou ten eerste was het al een hele toer om een ster uit dat brood te prikken: ik gebruikte een vorm voor koekjes en die zijn helemaal niet scherp genoeg…Ten tweede had je een boterham nodig om een pietepeuterig sterretje uit te steken. Wil je genoeg brood bij de soep, sta je je wezenloos te steken. Eens maar nooit meer.

Kinderen houden van simpel.

Mijn ervaring is dat kinderen houden van simpel. Die van mij kon je ieder jaar weer blij maken met een paddenstoeltje. Je weet wel : gevuld ei, kapje van tomaat erop en met een tube mayo maak je de stippen. Njomnjomnjm… Het toppunt van kersteten Ooit heb ik me laten verleiden ze voor het kerstdiner van de klas van dochterlief te maken. Zesentwintig stuks…. Die je ook nog moet vervoeren en heel op school zien te krijgen. Jullie begrijpen het al, ook een gevalletje: eens, maar …..

Dit jaar zet ik weer paddenstoeltjes op tafel, for old time sakes, omdat het kan.

Wat ik zelf als kind trouwens het toppunt van lekker vond, was compote. Over simpel gesproken. Mijn moeder kocht 2 blikken gemengd fruit, en kieperde die in een glazen schaal. Njomjomjom. Toen he, nu jaag je me er het huis mee uit…

Vertel: waar maak jij jouw kinderen blij mee? En wat was jouw ultieme kersteten toen je klein was?

Lees ook: weg met de Bentobox

13 antwoorden
 1. Nadia zegt:

  Ik vind gourmetten leuk met kerst. Spelen met eten doen we eigenlijk niet. Ik vraag me altijd af waar bijvoorbeeld de rest van het brood blijft als je vormpjes hebt? Hier is het gewoon brood met korstjes 😛

  Beantwoorden
 2. nicole orriens zegt:

  Helemaal mee eens. Onze kinderen doe ik ook geen plezier met ingewikkelde gerechten. Dus met Kerstmis hebben we bijvoorbeeld Pommes Duchesses uit de oven. Feestelijk maar wel makkelijk en gewoon.

  Beantwoorden
 3. lodi zegt:

  Hier maak ik ze ook blij met gewoon een lekker stukje vlees en het liefste patatjes er bij. Wij zijn alleen kerstavond thuis mt zijn vieren en gaan dan gourmetten met een sneeuwpop ijsje toe, elk jaar weer.

  Beantwoorden
 4. mario zegt:

  Ik denk dat de meeste kinderen al die poespas niet nodig vinden, maar het een beetje anders doen als anders is volgens mij al wel genoeg. Ik vind het wel leuk dat ik vandaag weer een nieuw woord geleerd heb 🙂 Njomnjomnjm

  Beantwoorden
 5. Dhini zegt:

  Voor mij alle lekkere gerechten welkom als maar geen varkenvlees. Ook voor mijn zoon, wel lust hij nog niet alles. Zijn favorieten zijn pizza, patat, pannenkoeken, pasta, nasi goreng, kroket is ook welkom, kibbeling.

  Beantwoorden
 6. Rory zegt:

  Wat een goed idee! Dat zou ik volgend jaar wel willen doen. Vorig jaar had ik een ‘eens maar nooit weer’-geval. Een heel gemakkelijk recept van een blogger genomen voor slagroomsoesjes met chocoladesaus (zelf maken) en sprinkels erop. Het ging perfect. Totdat ik een soesje met een plons omstootte in de pan met au bain marie chocoladesaus (het spette er behoorlijk uit). Toen ik met mijn elleboog ook nog wat soesjes omstootte en die in de bakjes met sprinkels belandde, dat vervolgens omviel op de keukenvloer, was ik klaar. Het meest vervelende is nog wel dat ik dacht: “Die dingen moeten koud blijven”. Veel te laat uit de vriezer gehaald waardoor een kleuter zich een ongeluk schrok van hoe koud het soesje in zijn mond was … Ze hebben de soesjes in de ijskast laten ontdooien en rond lunchtijd de dag erna waren ze heerlijk.

  Beantwoorden
 7. Saar zegt:

  Hier was dat eigenlijk gewoon fondue. We maakten thuis de schotels altijd zelf en laat ik zeggen dat ik dat het leukste gedeelte vond 😉

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *