DE kerstjurk ( en andere kleding narigheid )

kerstjurk

Laten we het eens over DE kerstjurk hebben…

Wanneer je aan mij gevraagd zou hebben: “mag jouw kind zelf weten wat ze aantrekt? “
Dan had ik gezegd: “Maar natuurlijk! Probeer die van mij maar eens iets aan te trekken wat ze niet aan wil !!” Maar eigenlijk, is dat helemaal niet waar…

Ik schreef van de week over het kinderkerstdiner en ineens herinnerde ik me Marjanneke. Marjanneke had een paars gewijd aan van glimmende stof . En als ik zeg gewaad, dan bedoel ik gewaad. Het ding hing op de grond ( lag was toen echt niet in de mode ), had een kraag met roesjes en ….pofmouwtjes. Ze droeg er lakschoentjes onder, maar dat had je waarschijnlijk al gedacht.
Dochterliefs ogen rolde uit haar kassen. Thuis gekomen verzuchtte ze dromerig : “dat was een mooie jurk, he mam…” Hmmmm“, zei ik vaagjes.

Behalve “te duur !”  als veto, had ik ook “Ordinair” en daar trok ik dan een heel misprijzend gezicht bij…
Ik vroeg me af of de gewoontes in wat je kinderen aan mogen trekken erg veranderd zijn. Mogen kinderen nu wel van hun moeder in een afgrijselijke jurk, waar ze zelf helemaal waus van zijn, naar het kerstdiner? Of in vreselijke combinaties, een roze tule rok met een dikke groene kabeltrui? Een prachtige feestjurk met glitters en dan je meest afgetrapte sneakers, die zo lekker zitten, eronder ?
Ik verzin maar wat, als je een nog ergere combi weet ( liefst uit eigen ervaring ) dan hoor ik het graag!

Nou, ik kan jullie gerust stellen, moeders als die van Marjanneke, zijn er niet veel. ( wacht even, misschien vond de moeder de kerstjurk ook mooi…)
Oké we beginnen opnieuw. Moeders die alles goed en best vinden, heb ik niet ontmoet.
Een moeder zegt: “wat in de klerenkast hangt is goedgekeurd, dus dat mag gewoon aan” En voor het in die kast komt? “Nou ja, ik hoef bij mijn dochter niet met kleren aan te komen die ze niet zit zitten”
Een andere moeder heeft een plezierig eenvoudig principe : je trekt aan wat ik klaar leg, anders ga je maar in je pyjama naar school…. Haar dochters hebben het er nooit op aan laten komen…Misschien wel verstandig…De oudste is nu 10 jaar en zoekt zelf haar kleren uit, dat kan ze als de beste!

Maar of ze ook haar eigen kerstjurk heeft uitgezocht, dat ben ik vergeten te vragen…

lees ook eens: moeten ouders altijd een lijn trekken

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *