Fit worden na de bevalling.

sportschool

Hoe ik weer naar de sportschool ging
Ik ben geen prinses en ook geen filmster, het lukte mij niet om er vierentwintig uur na de bevalling piekfijn uit te zien. Hoe die dames dat toch doen? ik weet het niet…

Eerlijk gezegd: het lukte me na een week ook niet.
En het boeide me geen zier: ik lag heerlijk in mijn kraambed, de kleine naast me en ik was volkomen gelukkig.

Dat ik me ooit druk gemaakt had, hoe ik eruit zag…Ik kon het me niet meer voorstellen.
Maar dat gevoel duurde niet erg lang. Ongeveer twee maanden na de bevalling, bekeek ik mezelf eens echt in de spiegel. Ik bedoel echt, weet je wel, niet in de roze roes van “dit geweldige lichaam heeft een kind gebaard, wauh!”

Dit lichaam heeft een sportschool nodig

Ineens keek ik met mijn oude kritische blik van vroeger en dacht: ”dit  geweldige lichaam heeft een sportschool nodig! Dit lichaam wil weer fit worden. Weg met dat buikje en wat doen die billen daar, zo ongeveer halverwege de grond?”
Ik wil een fitte mama zijn, die strakjes met die prachtige baby een lekker potje voetbal speelt.
En moeiteloos uren touwtje kan springen, dat soort zaken. Ik wil mijn kind het goede voorbeeld geven. En eerlijk gezegd:ik wil weer met plezier in de spiegel kijken

Een vriendin van mij was naar haar bevalling naar een sportschool in Haarlem gegaan (daar woont ze toevallig) samen met haar zus. De zus was niet zwanger geweest, maar gewoon solidair. Het voor hun prima gewerkt.

Met z’n tweeën

Twee keer per week met z’n tweeën naar de sportschool, dat werkt gewoon. In de eerste plaats omdat het gezellig is, maar ook omdat je die beroemde stok achter de deur hebt. Voor jezelf heb je snel een smoesje klaar, maar tegenover een ander, is dat toch veel lastiger. Dat doe je toch minder snel. Een vrouw wil zich niet laten kennen tenslotte!

Helaas:Ik had geen zus bij de hand, wel een heel leuke buurvrouw, die ook vond dat ze het waard was wat tijd en aandacht (en vooral oefening) aan zichzelf te besteden. 
we besloten de sportschool niet als verplichting te zien, maar als een cadeautje aan onszelf.
Twee keer in de week naar de sportschool! En we genieten er nog van ook.

lees ook eens : telefoon abonnement voor je kind

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *