Sporten en ontspanning, wordt het yoga of trampoline springen?

trampoline springen

Tips om te ontspannen en te sporten voor moeder en kind, samen trampoline springe, samen op de yoga mat!

 Het gezegde de een zijn dood, is de ander zijn brood, gaat in deze tijd zeer zeker op. Terwijl tal van ondernemers door de corona crisis in zwaar weer verkeren, zijn er anderen die  juist topdrukte ervaren. Als er, op dit moment, een artikel is, waar dat laatste voor opgaat, is dat wel de trampoline
En dat is niet gek: nu – bijna – alle sportinstellingen gesloten zijn of op 1 meter50 afstand sporten, zoeken ouders een manier om hun kroost in beweging te houden.

Moeders, die ook niet naar de sportschool kunnen, kopen voor zichzelf een extra fijne yoga mat en gaan thuis aan de slag. Yoga is een actieve manier om volkomen tot rust te komen. En rust kunnen moeders wel gebruiken, in deze tijd.

Gebruik van de trampoline

Natuurlijk hou je als moeder een oogje in het zeil bij het gebruik van de trampoline. Kinderen vinden het echt heerlijk om op de trampoline te keer te gaan en raken daar ook heel wat energie bij kwijt. Maar het is –zoals met elke sport – altijd opletten geblazen.

Moeders kunnen ook trampoline springen

Waarom zou je als moeder alleen maar toekijken, als je kind heerlijk de lucht in veert? En eindeloos probeert een kaboom te leren? Waarom zou je niet zeggen: even eraf allemaal! Mama komt eraan!! Samen trampoline springen, hoe leuk is dat?
Weet je hoe geweldig kinderen het vinden om samen met jou iets te doen? Je kan ook samen tutorials op Youtube opzoeken om te kijken of er trics zijn die jullie allebei willen leren. En dan eens kijken wie de Corc het eerste onder de knie heeft!

Leuk, gezellig en goed voor de lijn!

Kinderen kunnen ook yoga

Je staat er misschien niet bij stil, maar net zoals jij met je kinderen mee kan doen, met trampoline springen kunnen zij met jou meedoen. En dus ook met yoga. Misschien ben je wel bekend met baby yoga of Carry yoga. Dat zijn heel fijne manieren voor jonge moeders om heel intensief met hun baby bezig te zijn. Maar na de babytijd houdt het meestal op.

Veel moeders denken dat yoga niks voor kinderen is, stilzitten, concentreren…nee hoor denken ze, mijn kind wil rennen en springen.
En natuurlijk willen kinderen rennen en trampoline springen, maar ze kunnen ook heel goed zwaar geconcentreerd bezig zijn.
Yoga oefeningen zijn lang niet altijd eenvoudig: het is voor kinderen reuze uitdagend om te kijken hoe lang ze het volhouden op een been.
Online vind je verschillende tutorials om je op weg te helpen.

Monkey does as monkey sees

Dat is iets wat je in je achterhoofd moet houden wanneer je je kind uitnodigt om mee te doen met je yoga oefeningen. Wanneer je kind ziet, hoe serieus jij dat neemt, dan doet je kind vanzelf mee.

Samen sporten, samen ontspannen.Hoewel de lockdown steeds ruimer wordt, zal het nog wel even duren voor alles weer kan. Dit is dus echt een geweldig goed moment om samen met je kinderen iets nieuws op te bouwen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *