Snoep goed of gezond tussendoortje?

snoep goed

Ik kom de woonkamer binnen en tref mijn zoon (5 jaar) aan op de bank met een mandarijn en 2 bakjes. Een voor de schilletjes en een voor de stukjes mandarijn. “Mama, ik schil even een mandarijn, want ik heb honger en jij zegt altijd dat je fruit altijd mag eten” zegt hij als hij mijn verbaasde blik ziet. Verbaasd om het feit dat hij zomaar een mandarijn pakt. Want tot een jaar geleden at hij alleen maar bananen.
Maar zijn opmerking klopt wel, een stukje fruit mogen de kinderen van mij altijd wel pakken als ze om iets te eten vragen.

Gezonde tussendoortjes

Ik zag van de week op sociale media voorbij komen dat het de week van snoep goed was. In deze week wordt je uitgedaagd om ongezonde tussendoortjes te vervangen voor gezondere tussendoortjes. In mijn enthousiasme schreef ik me in voor de nieuwsbrief, maar in de loop van de week vroeg ik mezelf af waarom ik dat gedaan had. Want snoepen mijn kinderen (en ik) nou echt zo ongezond?

Af en toe een snoepje

Ze krijgen elke dag naar school, fruit mee voor de 10 uur pauze. En in hun broodtrommel voor de lunch, gaat naast de twee boterhammen wat lekkers in de vakjes. Denk hierbij aan een stukje kaas of worst, een paar pinda’s, druiven of rozijntjes. Niet heel ongezond toch?
Als de kinderen uit school komen drinken we thee, limonade en krijgen ze een koekje. In de loop van de middag soms nog een snoepje, soepstengel, maisboogjes of ze pakken dus uit zichzelf nog een stukje fruit.
Maar ze eten bij mij lang niet elke dag een snoepje. Eerlijk gezegd vragen ze er ook bijna nooit om, maar bied ik het ze aan. Ik zie niet in waarom ik dit moment dan zou vervangen voor een gezonder tussendoortje.

Een snoepje op zijn tijd moet kunnen vind ik. Net zoals een bakje chips alleen het weekend. Mijn kinderen kennen onze, niet zo strenge, regels wat eten betreft en vragen misschien daardoor niet zo snel om snoep.

Hoe gaat dat bij jullie thuis? Krijgen jullie kinderen regelmatig een snoepje?

Wil je meer van mijn blogs lezen? Kijk dan eens op mamajezzblog.

en lees ook eens :is het erg als je kind een snoepkont is

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *