Lekker in de tuin met kerstmis.

zomer

Over tuinmeubelen en wanneer je ze moet kopen

Je zult me ongetwijfeld voor gek verklaren als ik zeg dat het najaar een prima tijd is om op pad te gaan voor  tuinmeubelen. Toch is het is zo.

Het is nu zo’n beetje de tijd van het jaar waarin je je tuinmeubelen hebt opgeborgen of afgedekt in een hoekje van je terras hebt gezet. Wachtend op mooier weer.
Je hebt er dit jaar vaker dan ooit op gezeten. Prachtige zomer en door Corona gingen we niet met vakantie. Heel veel ouders hebben om het vakantie gemis goed te maken – en omdat het ook bloedje heet was – een zwembad voor in de tuin aangeschaft.
De meubels die er al waren, heb je waarschijnlijk voor lief genomen…..

Nu zit nog vers in je geheugen wat er mis is met je loungetuit set. Het is misschien net te groot geweest, of juist te klein. Het is belachelijk hoe snel die kinderen groeien, valt jou dat ook niet op?
Waar in het begin van de zomer ruim plaats was voor drie kinderen, passen er nu nog twee.
En ik verzeker je: die groeispurten gaan door!

De zomer in Achertuinland

In deze hete zomer in Achtertuinland, hebben je kinderen heerlijk in de tuin gespeeld en gedaan. Zou het niet zo kunnen zijn dat dat aan je tuinstoelen te zien is? Ik kan me zo maar voorstellen dat de verstelbare tuinstoel ineens nog maar een stand heeft….

Al die kennis over wat je volgend jaar wil, ben je in de zomer waarschijnlijk helemaal vergeten.
Zodra de zon gaat schijnen, roepen de koters “Mahammmmm, zwembahaaaad !!” En voor je het weet staat alles weer in je tuin.
Het voorjaar en de zomer zijn ook geen fijne tijd om tuincentra te bezoeken, op zoek naar dat ene echte lounge set.

Op het gemak

Dat kun je dus beter lekker nu doen. Op het gemak, je hebt geen haast, je wil niet over een uurtje in de zon liggen. Dat winkelt relaxed. Inmiddels zijn de files bij de kringloopstations opgeheven. Het oude set heb je zo gedumpt.
Het nieuwe set zet je klaar. Inmiddels heb je ook een paar mooie fleecedekentjes gekocht. En zo kan je op een zonnige midwintermiddag heerlijk van een winterzonnetje genieten. Met een beetje geluk, zelfs met de kerst!

Over kerst gesproken, zouden opa en oma niet heel blij worden, als ze deze stoel onder de kerstboom vinden?

Ik denk van wel !

lees ook eens : Goede schoenen!

of lekker warm in huis

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *