Leuke dingen voor kleuters met fantasie

kleuter fantasie

kleuter fantasie in een rijke bron voor heel veel leuke activiteiten!

Je peuter is een pittige kleuter geworden, dat merk je elke dag. Ze praten beter, hun motoriek verbeterd en je ziet dat ze steeds meer fantasie hebben. Kleuters kunnen ook al veel langer zichzelf vermaken dan peuters.
Maar natuurlijk willen ze ook graag vermaakt worden. Nou er is keus genoeg, wat je met kleuters allemaal voor leuke dingen kan doen.

Leve de kleuter fantasie!

Verhalen

Kleuters kunnen echt een verhaal vertellen! Met een kop en een staart. Soms lijkt het of ze maar wat staan te klessen, maar als jij dan vraagt: hoe zat het nu?? Het ging toch over…. Dan pakken ze keurig de draad van hun verhaal weer op. Zo leuk om te horen.

Boek maken

Hoewel ze nog niet kunnen schrijven, kunnen ze best een boek maken. Heel old school door plaatjes uit tijdschriften te knippen. En als jij daar zo nu en dan wat bij wil schrijven, dan wordt het helemaal top!

Verkleden

Je snapt dat kleuters nu ze zo hun fantasie beginnen te ontwikkelen zich ook graag verkleden. En dat hoeven helemaal niet die Frozen jurkjes uit het carnavals rek te zijn. Integendeel, domme fantasieloze frutsels zijn dat. Nee, kleuter fantasie stimuleer je met een jurk van mama ( en haar schoenen alsjeblieft) een jasje van papa en heeft iemand nog een hoed?? Met een paar sjaals en een lippenstift kan je ook wonderen verrichten…en als oma nu eens een tas in de verkleeddoos gooide?

Poppenkast

Poppenkast spelen doet ook een groot beroep op de kleuter fantasie. Kleuters kunnen dus heel goed poppenkast spelen al met je wel een beetje in de gaten houden dat de verhalen geen uren gaan duren..

Kijkdoos maken

Kleuters kunnen knippen en plakken en dus kunnen ze ook een kijkdoos maken
Zo’n kijkdoos moet wel een thema hebben, maar als jij een thema bedenkt dan weten kleuters daar met hun fantasie wel raad mee!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *