Kinderschoenen lief en leed.

kinder schoenen

Als er iets was, waar mijn zoon een hekel aan had, dan was het wel schoenen kopen.

Ooit haalde een vriendin van mij hem over toch maar schoenen met mij te gaan kopen. Met het ijzersterke argument: “anders moet je morgen maar weer”. Hij zuchtte en ging mee. Met die vreselijke moeder die zo nodig schoenen voor hem moest kopen…

Het was een stuk eenvoudiger toen hij nog een baby was en ik de babysandalen gewoon lekker zelf uitzocht. Rustig en op mijn gemak, zonder kind dat nog voor de doos open was gegaan: “o die zijn prima!” riep…
En weet je wat nu het aller aller grappigste is? Nu hij student is, maak je hem echt blij met een paar mooie, moderne herenschoenen. Je ziet het: je kinderen goed begeleiden bij het kopen van schoenen, werpt haar vruchten af. En die vreselijke moeder? Die trekt zo nu en dan vrolijk de portemonnee, voor een mooi paar herenschoenen. (Studenten zijn niet rijk, moet je weten…)

Sandalen voor kids, het is met elk kind anders. Mijn dochter was met plezier elke dag met me op pad gegaan, voor weer een nieuw paar. Maar ook al was ze nog zo dol op shoppen: hier zat ook wel een addertje onder het gras….

Deze moeder vond veel goed, ik heb nooit mijn kinderen mijn smaak opgelegd. Wilde mijn 5-jarige kleuter in roze jurkjes met veel kant lopen? Ik vond het goed.
Ik legde haar niet mijn smaak op, maar wel mijn goede verstand.

Sandalen voor kids, moeten goed voor de voeten zijn.

Mooi, is eenvoudig niet goed genoeg. We hebben nu eenmaal maar een rug die door twee voeten gedragen wordt. En die voeten moeten goed ondersteunt zijn. Zeker als alles nog in de groei is en zo makkelijk verkeerd kan groeien. Voeten moeten een goed voetbed hebben en als het even kan een dichte hiel. Ze moeten verstelbare sluitingen hebben: klittenband of veters of gespjes met veel gaatjes, want elke voet is uniek!

Slippers niet of met mate. Een slipper geeft geen steun aan de hiel. In feite moeten kinderen een slipper met hun tenen vasthouden. Daarbij trekt de voet wat krom. Helemaal niet erg voor een paar uurtjes in het zwembad of aan het strand. Maar wel voor een hele dag. Enne…heb jij wel eens flipflops met een goed voetbed gezien?

Schoenen en geen slippers

Met warm weer hebben kinderen de neiging naar hun slippers te grijpen: slippers staan gelijk met zomer. Je begrijpt nu, dat dat niet verstandig is. Met blote voeten in sandalen van een natuurlijk materiaal, is net zo koel en honderd keer beter voor de voeten.

We kwamen er altijd wel uit mijn dochter en ik: er zijn gelukkig genoeg mooie schoenen die ook goed voor de voeten zijn.
En o ja, ze heeft nog steeds een prima rug!

lees ook: een familietuin voor het gezinsleven

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *