Een babyvriendelijke tuin: hoe doe je dat?

composiet vlonderplanken

 

Je gelooft het niet, na al die kou en nattigheid en narigheid: maar het is bijna lente! Je zou het bijna zijn vergeten..
Als je je tuin nog niet baby-klaar hebt, dan is het nu tijd om te beginnen. Denk daarbij eens aan composiet vlonderplanken

Vroeger toen de kinderen klein waren stelde ik fundementeel andere eisen aan mijn tuin, dan nu, nu ze de deur uit zijn! Maar, grappig genoeg, zijn er ook zaken onveranderd gebeleven.
Zo heb ik altijd gevonden dat je uit een tuin iets moet kunnen “halen”. Meer dan het genot van in de tuin zitten, natuurlijk. Je moet er een bes, braam of aardbei kunnen plukken, liefst ook nog een appeltje. Je moet er een paar bloemen uit kunnen plukken om de paastafel mee te versieren.

Een babyvriendelijke tuin

composiet vlonderplanken

Maar wanneer je een babyvriendelijke tuin inricht, wil je bijvoorbeeld ook een veilige speelplek.
Want een fijne baby tuin kan je met een klap omtoveren tot een veilige peutertuin.
Wanneer je nu een mooi terasje aanlegt, waar je je baby in wagen, stoeltje of box veilig onder een parasol buiten kan zetten, kan je daar in een later stadium een speel plek maken.
Daar kan je dan lekker een zandbak kwijt, of een schommel of een speelhuisje.

Ik vind die composiet vlonderplanken echt een uitkomst. Ze zijn veel gemakkelijker in het onderhoud dan houten planken en hebben wel dezelfde mooie uistraling als houten planken.
En ze hebben als niet gering voordeel dat ze niet zo keihard zijn als steen. Even terzijde, die met stenen volgegooide tuinen: ik snap er niks van: zo’n dooie boel…en vragen om kapote kinderknietjes.

composite vlonderplanken

Mocht je niet weten wat composite is: het is een combinatie tussen hout- en kunststofvezels. Door deze twee vezels samen te voegen, ontstaat er composiet welke voor tegels en planken wordt gebruikt. Dat levert dus die mooi hout-uitstraling op. Maar dan zonder splinters.

Ze zijn heel makkelijk te leggen die composiet planken, dus ik zou zeggen: hup aan de slag, dan heb je snel een babyvriendelijke tuin!

lees ook: lekker tuinieren met je kinderen

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *