Over kleine jongetjes, schoenen kopen en Floris van Bommel.

schoenen

Schoenen kopen, ik kan er een boek over schrijven, wie weet doe ik het ook  nog eens een keertje.
Later als ik groot ben.

Op een slechte dag was mijn zoon boos op mij. Heel boos. Echt erg boos. Wat was er aan de hand?
Ik had aangekondigd dat we morgen schoenen gingen kopen. Hij was vijf, hij had een duidelijk eigen mening. En een van die meningen was dat kleren kopen stom was. En schoenen kopen ook.
Tegenwoordig zou je zeggen: “koop ze online, je kan prima schoenen online kopen, neem bijvoorbeeld Via Vai. prima schoenen en makkelijk online te krijgen.

En wie had kunnen denken dat dit jongetje een passie zou ontwikkelen voor hele mooie schoenen?
Floris van Bommel staat hier met stip bovenaan de lijst van prachtige schoenen. Maar voor het zover was,moest zijn moeder behoorlijk afzien. Luister:

Het is bijna niet meer voor te stellen dat dat vijfentwintig jaar geleden nauwelijks een optie was. Online bestellen??? Ik was al blij dat ik een PC had en dat ik hem kon aan en uitzetten…. Oke ik overdrijf iets, maar je snapt wat ik bedoel.

Omdat ik wist dat hij nu eenmaal echt een p*hekel had aan winkelen (en dat ook heeel goed kon begrijpen) nam ik vaak gewoon kleding uit het dorp mee. En als het dan niet paste, bracht ik het terug. Achteraf gezien ook wel een beetje curling moeder, denk ik nu.

Maar goed, ik had dus een boos kind op de bank. Een vriendin die toevallig met me belde, hoorde hiervan. Zij stelde voor dat zij er eens met hem over zou praten. Na een goed gesprek van zeker een kwartier, had zoonlief zich neergelegd bij het onvermijdelijke…

Wij gingen morgen  schoenen kopen, “want”, had mijn vriendin uitgelegd, “anders moet het toch een andere dag. En dan blijf je er maar tegenop zien” Een wijsheid waar hij geen weerwoord op had…

Hij kan er nu nog om grinniken…Nu wij samen op jacht gaan voor Floris..

Ik ben het namelijk van harte met hem eens. Ik vind Floris van Bommel schoenen  elegante schoenen, die toch stoer zijn. Ze hebben altijd dat wat men in Duitsland noemt: ‘dass gewissene Etwas’, dat betekenisvolle beetje meer.
En laten we eerlijk zijn, mannen kleding kan behoorlijk saai zijn. En schoenen eigenlijk nog veel saaier. Dus wees blij met alles wat mooi is op dit gebied.

Nu is er een probleem: schoenen van Floris van Bommel zijn niet goedkoop. Je zal mij niet horen zeggen dat ze te duur zijn, ze zijn namelijk elke cent waard. Maar bij een schoenen supermarkt liggen merken die minder kosten.
Zoonlief heeft om dit probleem te tackelen twee strategieën die hij gelijktijdig inzet.
Een: hij koopt in de uitverkoop, die schoenen zijn tijdloos, dat kan dus best
Twee: hij kijkt zijn moeder lief aan…..tja…wat zeg ik zeggen: eens een curlingmoeder, altijd een curlingmoeder ?

lees ook eens : Jippie verbouwen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *