Over goede schoenen, brede voeten, erfelijkheid en nog zo wat

schoenen

Goede schoenen: altijd belangrijk, hoe oud je ook bent.

Ik heb wel eens eerder vertelt dat zoonlief, die toch verder rond kan komen van niks, dol is op hele mooie, goed zittende schoenen?

Het belang van goed zittende schoenen werd – pijnlijk- duidelijk toen manlief en ik onlangs een wandeling maakten. De arme ziel kreeg last van een likdoorn en dat is flink pijnlijk. Ik bedoel, dan kan je moeilijk verder.

Ligt zoiets helemaal aan je schoen? Nee niet alleen maar, het is ook een beetje een kwestie van aanleg. Maar goede harris schoenen helpen wel.
De truc is dat je de juiste wijdtemaat koopt. Met andere woorden: koop schoenen daar waar ze verschillende wijdte maten aanbieden. Een binnen voering is van belang en een uitneembaar voetbed. Dat laatste zorgt ervoor dat je voet in de juiste stand staat en dat voorkomt wrijving. En daarmee voorkom je….Juist, nare pijnlijke likdoorns, xsensible stretchwalker lijkt een goede keus voor de volgende wandeling.

Het is wel grappig, dat nu de koters de deur uit zijn en voor hun eigen schoen kiezen, nou ja…met een tikkie hulp van mama’s portemonnee, ik me ineens weer druk ga maken over schoenbreedte en wijdte maten.
Mijn beide  koters beschikken over brede pootjes. Hoe komen ze daar nu aan zul je je afvragen…
Van beide ouders als je het echt wil weten, helaas!

Sorry als ik stereotiep over kom, maar met  dat jochie was schoenen kopen geen probleem. Ik sleepte hem de winkel in, de winkeldame kwam met twee paar schoenen waar hij uit kon kiezen. Hij wees de eerste doos aan die open ging, paste de schoenen. Klaar

Maar elke moeder die ook een dochter heeft met brede voetjes zal zich in mijn jammerklacht herkennen: wanneer je dochter breedte maat 5 heeft, is schoenen kopen een ramp. je  Met een beetje geluk heb je keuze uit twee. Meestal niet.

En dat met een ijdel en modebewust grietje. Nee, dat heeft ze niet van mij….

Ik hechtte als moeder grote waarde aan goed zittende schoenen. Nog kan ik griezelen als ik kinderen op teenslippers, zonder enig voetbed naar school zie gaan.
“Je voeten”, zei ik altijd, “dragen je rug. En je hebt maar een rug, daar moet je zuinig mee zijn”.

Destijds was mijn dochter mij niet dankbaar, dat snap je. Nu wel. En of ze altijd de juiste breedte maat koopt? Dat wil ik gewoon niet weten.

lees ook eens : Programmeren voor kinderen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *