Spelletjes om je uit te leven.

verstoppetje

Verstoppertje maar dan anders.

Verstoppertje kan je op veel manieren spelen. Wij hebben twee varianten voor je. Probeer ze uit

* Maak midden in de kamer een behoorlijke ruimte leeg. Dus: stoelen en tafels aan de kant en – heel belangrijk – speelgoed uit de weg.
* Dan pak je een deken of een laken. Het moet wel zo groot zijn dat het je helemaal kan bedekken, dus het fleecedekentje van de bank is in deze geen goed idee.
* Je legt het laken met een grote zwaai op de grond en vervolgens kruip je eronder. Denk erom: je kind moet zien wat je doet!
* Als je “verstopt bent” Roep je: ”waar is mamma, kan jij mama vinden?”
* Als het je dreumes niet direct lukt je te vinden, kun je helpen door een arm of ( humor ) een voet onder het laken uit te steken.
Reken maar dat je dreumes op onderzoek uitgaat, om te kijken waar jij nou toch gebleven bent. En reken er maar op dat hij/zij verschrikkelijk trots op zichzelf is, als hij je heeft gevonden!
Natuurlijk mag hij/zij daarna ook een keer deze fantastische verstoptruc opvoeren!
Kijk dat is nog eens veerstoppertje spelen!

Klimparadijs

Je hoeft niet altijd naar dure binnenspeeltuinen om lekker te kunnen klimmen en klauteren.
Doe eens gek en bouw je huis kamer om. Grote kussens op de grond, draai stoelen om, zet die grote doos, die nog steeds weggebracht moet worden, neer.
Hang lappen over stoelen en maak zo een tunnel.
Kortom leef je uit en laat je gaan. Bedenk samen met je dreumes een parcours dat moet worden afgelegd. En bedenk ook spelregels: bv stap je naast een kussen, dan moet je opnieuw beginnen.
Als je dreumes wat ouder is, kan hij/zij heel goed helpen met het bouwen van een parcours, en wordt dat onderdeel van het spel!

lees ook: Spiegeltje uittekenen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *