Wat is een leuke sport, voor bijna pubers. 

Leuke sport

Je kind wil graag een leuke sport…

Je kind is zo’n jaar of 11, bijna (of al helemaal) puber en dat kind wil best sporten, alleen het probleem is: vandaag wil ze dit en morgen dat… Je hebt de indruk dat de voorliefde voor de sport ven het moment, sterk wordt ingegeven door vriendinnetjes en social media.  
Dat alles zorgt ervoor dat je je serieus afvraagt, wat nu toch een leuke sport voor je bijna puber zou zijn. 

Een leuke sport maar geschikt voor jou?

Het is heel slim om dan eens de sportkeuzewijzer samen met je kind in te vullen. Dat kan je beslist op ideeën brengen. Jij en de vader van de kids, zijn naar alle waarschijnlijkheid ook geen sportdeskundigen. Jullie weten wat je vroeger zelf leuk vond, maar daar houd je kennis toch wel een beetje op. En je kind is jou niet en de tijden zijn veranderd, er zijn heel veel leuke en gekke sporten bij gekomen!  

Het gebruik maken van een sportkeuzewijzer helpt je, om een sport te vinden die waarschijnlijk bij je kind past. Dan weet je in ieder geval in welke richting je het moet zoeken. Bv teamsport of solosport, een sport met duidelijke regels of juist een heel vrije sport. 

Het hoeft niet een sport te zijn die iedereen doet! 

Kinderen hebben de nijging elkaar te kopiëren. Zit mijn vriendin op paardrijles, dan wil ik ook op zo’n beest zitten. Gaat mijn vriendje naar karate, dan wil ik ook op voor de zwarte band! 
Het kan natuurlijk prima dat de sport van het vriendje ook bij jouw kind past. Die koters zijn niet voor niks bevriend. Maar het hoeft natuurlijk niet…  

Leuke sporten vanaf ongeveer 11 jaar 

* BMX dat is fietscrossen op hoog niveau, door modder en door zand, over stoepjes en richels… 
Lekker stoer op de pedalen met een goede kans om onder de modder thuis te komen. 
* Meerkamp zit je al op atletiek, maar begin je het een beetje saai te vinden? Ga dan voor de meerkamp Hoogspringen, verspringen, sprinten, kogelstoten, speerwerpen dat soort best stoere zaken. 
* Skaten is een sport die steeds populairder wordt. Nu de strenge winters uitblijven en we eigenlijk al niet meer in een Elfstedentocht geloven, worden “rol” schaatsen steeds populairder. En weet je wat zou fijn is, je kan het lekker binnendoen als het buiten erg koud is 
*Snorkelen, als je alle zwemdiploma’s binnen hebt, kan je natuurlijk voor je snorkel diploma’s gaan! Mijn zoon vond dat leuk en heeft later ook zijn duikdiploma’s gehaald.  
* Over zwemmen gesproken, wat dacht je van kunstzwemmen? Een heel mooie en echt niet gemakkelijke sport 
* Dansen in al haar vormen is bij veel meiden populair: kijk eens goed rond in de plaats waar je woont. Mijn dochter heeft met heel veel plezier o Spaans dansen gezeten. Jawel Flamenco dansen. Moeilijk!! Maar ze genoot ervan. 
* “vecht” sporten als taekwondo, aikido, hapkido of judo. Of kickboksen, kijk rond in je gemeente. Dit zijn heel goede sporten om te leren jezelf te verdedigen, maar ook om te leren je agressie te beheersen. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *