Babybrein: baby’s weten wat ze zien.
Babybrein: baby’s weten wat ze zien. Lees hoe ze dat ontdekt hebben!
Een interessant onderzoek naar het vermogen van baby´s om waar te nemen toont aan dat baby´s van af 5 maanden oud hun omgeving kunnen waarnemen en begrijpen.
Het is natuurlijk reuze moeilijk, zo niet onmogelijk om aan te tonen dat een baby iets ¨ziet¨ Een baby kan je namelijk niet vertellen of hij iets ziet. Wij kunnen denken dat we ons kind iets zien waarnemen, maar wat dat nu is : een kleur , een mens, een ding een dier, tja dat blijft natuurlijk de vraag. Je kind kan het je niet vertellen en heeft er ook geen herinnering aan die hij ons later zou kunnen vertellen.
Onderzoek bij volwassenen en baby’s naar het zien
Bij onderzoeken bij volwassen werden die plekken in de hersens gevonden, die samengaan met visueel bewustzijn. Dus lag het voor de hand om die plekken te onderzoeken bij baby´s van 5 tot 15 maanden. Een aantal Deense en Franse onderzoekers hebben dit onderzoek naar het babybrein uitgevoerd en ontdekten dat baby´s wel degelijk de vaardigheid hebben om zaken in hun omgeving waar te nemen en te onthouden.
Dat is veel vroeger dan we altijd met elkaar gedacht hebben!
Het onderzoek zal vooral gebruikt worden om reacties van baby´s op pijnprikkels en verdoving te onderzoeken.
Een voorbeeld van onderzoek naar kijken en het babybrein
“In een Nijmeegs experiment zagen we bijvoorbeeld dat baby’s van zes maanden al gedrag kunnen voorspellen. De baby’s keken naar een filmpje waarin een vrouw alledaagse voorwerpen gebruikt. Zij keken daarbij al naar de mond van de vrouw terwijl ze nog maar naar een kopje greep. Zo klein als ze zijn weten ze dus al waar dat kopje heen moet.” Bron : gezondheidskrant
En natuurlijk maakt dit onderzoek duidelijk dat we ondanks onze enorme kennis ,nog steeds een heleboel ook niet weten…..
lees ook : babybrein, wat kan mijn baby horen
bron
Science
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!