Waar let je op bij de aanschaf van een bed voor je kind?

Het inrichten van een kinderkamer is een leuke en ook een belangrijke taak. De slaapkamer is namelijk echt het eigen plekje van je kind, waar hij of zij zich even kan terugtrekken en lekker op zichzelf of met zijn of haar vrienden kan spelen. Een erg belangrijk onderdeel van de inrichting van de kinderkamer is natuurlijk het bed. Een goede nachtrust is immers enorm belangrijk voor je kind. Maar, waar zou je dan precies op moeten letten wanneer je een bed voor je kind uitzoekt? Daarover lees je meer in dit artikel.

De veiligheid

Allereerst staat natuurlijk veiligheid voorop. Zorg ervoor dat je een stevig bed koopt en let er op dat het bed geen scherpe randen op andere uitstekende onderdelen heeft waar je kind over zou kunnen struikelen of zich aan zou kunnen bezeren. Let er bijvoorbeeld op dat het bed geen puntige hoeken heeft. Mocht je kindje tijdens het rennen dan toch tegen het bed aan vallen, dan zal de schade toch beperkt blijven. Verder is er natuurlijk altijd een kans dat je kind tijdens het slapen uit het bed valt. Is je kind een wilde slaper? Kijk dan goed naar de reling van het bed en of deze hoog genoeg is. Bekijk hier verschillende junior bedden en hoogslapers met een veilige reling.

Multifunctionaliteit

Een fijne kinderkamer, is tegelijkertijd ook een goed opgeruimde kinderkamer. Kinderen hebben vaak meer spullen dan je denkt en om een fijne, opgeruimde ruimte te creëren, is het belangrijk dat de spullen allemaal een eigen plekje hebben. Een multifunctioneel bed kan een uitkomst zijn voor kamers met beperkte opslagruimte. Denk bijvoorbeeld aan juniorbedden met laden waar je een groot deel van de kleren, schoolspullen of speelgoed in kwijt kunt.

Comfort

Een ander zeer belangrijk punt is comfort. Het is voor de ontwikkeling van je kind enorm belangrijk dat hij of zij goed slaapt, en een comfortabel bed is hierbij erg belangrijk. Een goed uitgerust kind kan immers ook beter presteren op school! Houdt rekening met de slaapgewoonten van je kind, en luister naar de wensen van je kind als het bijvoorbeeld gaat om het matras en het kussen.

De juiste maat

Verder is het belangrijk dat je het bed in de juiste maat koopt. Een te groot bed kan gevaarlijk zijn, omdat je kind er dan gemakkelijk uit kan vallen. Maar, aan de andere kant kan een te klein bed weer oncomfortabel gaan. Omdat kinderen zo snel groeien, kan het handig zijn om een aanpasbaar bed te kopen. Bij zo een bed kun je de lengte aanpassen, of je kunt deze ombouwen tot een ander type bed, zoals een hoogslaper