Help! Mijn peuter wil niet slapen, door Mama Jezz

slaap

Een paar jaar geleden schreef ik al eens een blog over mijn jongste zoon, als baby was hij niet de beste slaper. Zeker niet in vergelijking met wat we gewend waren van zijn zus en broer.
Inmiddels zijn we bijna 3 jaar verder en slaapt hij nog steeds het liefst zo dicht mogelijk bij zijn mama in de buurt.

Mama’s kindje


Onze peuter heeft niet een hele grote voorkeur voor of papa of mama. Maar als het op naar bed gaan aan komt, is hij toch wel een mama’s kindje. Het liefst wil hij dat ik hem naar bed breng. Een heel enkele keer mag papa dat doen.
We houden een vast slaapritueel aan.
Tandenpoetsen, pyjama aan, in bed een boekje lezen en dan lekker slapen.

Kleine stapjes vooruit


Een hele tijd wilde hij niet in zijn eigen bed slapen. Dikke paniek zodra hij de slaapkamer in kwam. Regelmatig lieten we hem op de bank in slaap vallen om hem daarna naar bed te brengen. Tot hij een paar weken terug aangaf dat hij in zijn eigen bed wilde slapen. Een klein stapje vooruit. Want we moeten wel naast hem blijven zitten tot hij lekker ligt te snurken. En regelmatig komt hij halverwege de nacht nog tussen ons in slapen. Maar toch, dat hij de nacht in zijn eigen bed begint, is al fijn.

Ooit zal hij beter slapen

Ik vind het wel veel energie kosten, een peuter die slecht slaapt. Als hij overdag eens een tukkie doet, doet hij ’s avonds niet voor 21.00 zijn ogen dicht. En als hij wel op tijd naar bed gaat, zit ik er dus vaak nog een tijdje naast. Wat dan ten koste gaat van het naar bed brengen van mijn andere twee kinderen en mijn vrije avond.
Ooit zal het goed komen, hij heeft mij blijkbaar nodig en dat mag. Ik ga ervan uit dat hij niet meer tussen ons in wil liggen als hij 16 is! Dus dan moet ik er nu maar proberen van te genieten.

Slapen of sliepen jouw kinderen goed toen ze klein waren?

Leres van mama Jezz op BabyenKind: de eerste paardrijles

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *