Au pair bureau, welke moet je kiezen?

Zoek je een au pair bureau? Dan kan het best lastig zijn om de juiste te vinden. Je wilt graag de beste au pair voor jouw kinderen, zodat je zeker weet dat ze in goede handen zijn. Bij een bureau werken veel au pairs met diverse achtergronden. Hierdoor heb je vaak snel een geschikte au pair gevonden voor jouw gastgezin.

Alleen, hoe kies je het juiste au pair bureau? In dit artikel vertellen wij je welke punten hierbij van belang zijn. Lees snel verder voor meer informatie!

Kies voor een erkend au pair bureau

Het is zeker aan te raden om voor een erkend au pair bureau kiezen. Ga voor bureaus die geheel erkend worden door de Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Zij regelen het au pairschap in Nederland.

Het ministerie bekijkt of de au pair daadwerkelijk een verblijfsvergunning mag krijgen voor een jaar en of hij of zij over de juiste eisen beschikt. Zo moet een au pair tussen de 18 en 25 jaar oud zijn, moet deze in het gastgezin wonen en meedraaien met het gezin.

Het is vaak een culturele uitwisseling waarbij er kennis wordt gemaakt met de Nederlandse cultuur en het werken met kinderen in een gastgezin. Met een erkend referent profiteer je altijd van zekerheid.

Hanteren de bureaus een strenge selectie?

Het is ook heel belangrijk dat bureaus de au pairs vooraf streng selecteren.
Bij bureaus zoals https://www.nina.care weet je zeker dat er een uitgebreide screening plaatsvindt. Zo ben je altijd zeker van de perfecte match.

Tijdens de screening wordt de au pair gescreend op zijn of haar persoonlijkheid, vaardigheden en motivatie. Ook hun ervaring met kinderen wordt uitgebreid onderzocht. Kies altijd voor een bureau dat zijn au pairs selecteert, zodat je zeker bent van een goede match voor jouw gezin. Je komt nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Is de begeleiding goed?

De begeleiding tussen de au pairs en gastgezinnen moet perfect in orde zijn. Voor zowel het gezin als de au pairs is het een grote stap. Omdat we in onzekere tijden leven, kan dit enigszins voor twijfels zorgen.

Goede bureaus zorgen voor een goede bemiddeling, waardoor beide partijen een optimale ervaring krijgen. Ze zorgen ervoor dat er begeleiding en ondersteuning is. Hierdoor weten zowel de au pair als het gastgezin precies waar ze aan toe zijn.
Doen zich problemen voor, dan is de organisatie goed bereikbaar en bereid om tot een oplossing te komen.

Beschikt de organisatie over culturele insiders?

Het is belangrijk dat de organisatie waar je voor kiest ook culturele insiders bevat. Dit zijn mensen die zich zowel thuis voelen in de Nederlandse cultuur als in het land van de au pair. Hierdoor kunnen zij met alle partijen communiceren. Hierdoor verloopt het samenleven in het gastgezin een stuk prettiger.

De organisatie moet perfect in staat zijn om al het papierwerk te organiseren en de au pair te begeleiden bij de visumprocedure. Ook moeten zij oog hebben voor de behoeften van Nederlandse gastgezinnen.

Een bureau dat over veel ervaring beschikt, kan de au pair echt verwelkomen in de nieuwe culturele omgeving en ervoor zorgen dat hij of zij zich snel thuis voelt.

Wordt er een intakegesprek aangeboden?

Een goede voorbereiding begint met een intakegesprek tussen het gezin en de au pair.
Kies dan ook voor een organisatie dat standaard een intakegesprek aanbiedt voor gastgezinnen en au pairs. Er zijn malafide organisaties die dit niet doen. Pas hier altijd voor op en kies voor een betrouwbare organisatie.

Met een goede voorbereiding weet je zeker dat de au pair straks de tijd van zijn of haar leven heeft in jouw gastgezin.