Soorten kinderfietsen op basis van de leeftijd van het kind

,
Soorten kinderfietsen op basis van de leeftijd van het kind

Wanneer je iets voor je kind koopt, zoals een fiets, moet het echt passen bij de leeftijd van je kind. Kinderen ontwikkelen zich namelijk snel, zowel lichamelijk als geestelijk. Je moet daarom voor een fiets kiezen die aansluit bij de leeftijd van je kind. Zo leert je kind stap voor stap fietsen en heeft het er plezier in. Ook voor de veiligheid is het belangrijk om een fiets te kiezen die bij de leeftijd past. Ouders kunnen bijvoorbeeld een fatbike kopen, maar bij kinderen moet je per leeftijd even goed kijken wat bij ze past. Wil je weten welke fiets bij jouw kind past? Lees dan over de verschillende soorten kinderfietsen voor elke leeftijd.

De driewieler

De eerste soort kinderfiets die je tegenkomt, is de driewieler. Deze heeft drie wielen in plaats van twee. Dankzij die extra wielen blijft de fiets uit zichzelf staan, dus je hebt geen zijwieltjes of standaard nodig. Je kind kan makkelijk fietsen zonder bang te zijn om te vallen, zelfs als het nog maar net begint met trappen. Daarom is zo’n driewieler perfect voor peuters vanaf ongeveer 18 maanden.

De loopfiets

Het tweede soort kinderfiets is de loopfiets. Deze fiets helpt kinderen om hun evenwicht te leren houden. Hij is dus heel goed om de motoriek van je kind te ontwikkelen. Een loopfiets ziet eruit als een gewone fiets, maar dan zonder pedalen en ketting. Je kind gaat gewoon zitten en duwt zichzelf vooruit met de beentjes. Daarom noemen we het ook wel een duwfiets. Net als een driewieler is een loopfiets geschikt voor peuters vanaf 18 maanden. Maar door het ontwerp, dat lijkt op een gewone fiets, kunnen kinderen tot ongeveer 4 jaar er ook nog op rijden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *