Babykamer inspiratie: 5 aardetinten op een rij

aardetinten

Je bent zwanger, natuurlijk wil je inspiratie opdoen. De babykamer moet een uniek kamertje in huis worden. Heb je geen idee hoe je het kamertje van de baby wilt inrichten dan kun je altijd kijken naar de babykamer trends 2023. Bij de trends zien we niet alleen dat aardetinten erg favoriet zijn, je vindt er ook inspiratie voor babykamer thema’s. Om een complete babykamer te maken is niet alleen het thema belangrijk maar ook de kleuren.

In dit artikel zetten we de mooiste neutrale kleuren voor de babykamer op een rij, zodat je je babykamer sfeervol kan inrichten.

Babykamer inrichten in aardetinten

De baby is op komst, maar hoe ga je de babykamer inrichten? Niet elke ouder gaat hetzelfde te werk. De ene ouder wil graag het geslacht van de baby weten, en gaat na de uitkomst voor een roze of een blauwe kamer. De andere ouder laat alles op zich afkomen en gaat voor een neutrale tint.

Wil je een babykamer met aardetinten inrichten, door bijvoorbeeld de muur te schilderen of de wieg een neutrale kleur te geven. Dan kun je de kamer mooi aankleden met bruine tinten. Maar toch bestaan aardetinten niet alleen maar uit bruine kleuren. Eigenlijk zijn neutrale kleuren natuurlijke tinten, van groen, bruintinten tot okergeel. Wel zien we in de praktijk dat de bruintinten erg in trek zijn. 

Dat is ook niet gek want de kleurtinten zijn goed te combineren met natuurlijke materialen. In de inrichting van de babykamer zien we veel rotan, hout maar ook wollen en linnen stoffen.

Om de kamer een rustige uitstraling te geven kun je gaan voor het Ton sur ton effect. Ga voor een warme bruine tint en kies daar nog twee bruintinten uit welke mooi in elkaar overlopen. Heb je geen idee hoe de kamer eruit moet komen te zien, ga dan binnenkijken in beige babykamer met giraffe behang. Er zijn vele kleurencombinaties mogelijk, zo kun je ook Je beige combineren met terracotta en zachtroze. 

Geschikte neutrale tinten voor de baby

Is je keuze op een aardetint gevallen, dan is de keuze reuze. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Daarbij is het verstandig om over de neutrale tint na te denken. Wil je het liefst een licht kamertje, omdat de babykamer niet zo groot is. Of wil je een speels effect en wil je donkere en lichte kleuren combineren, zodat er balans ontstaat in de kamer van de baby.

Bij het inrichten van de babykamer is het ook handig om de soorten binnenverf te bekijken. Wil je de wand een kleurtje geven dan is afwasbare verf zeer geschikt. Je kleine wondertje zit dadelijk overal met de handjes aan, dus ook aan de muur. Vette handjes zijn niet bij elke soort binnenverf goed schoon te maken. Afwasbare muurverf is daarbij een uitkomst, je haalt een doekje over de muur en als ziet er weer schoon uit.

Wil je een mooie tint op de muur of in de babykamer dan zijn de volgende kleuren zeer geschikt:

  • Beige
  • Terracotta
  • Zand
  • Taupe
  • Roest kleur

Inspiratie opdoen door binnen te kijken

Heb je geen idee hoe de kamer eruit moet komen te zien, of wil je meer inspiratie? Neem dan een kijkje op Pinterest. Op deze app vind je vele ideeën. Je kunt het juist zoekwoord invullen, bijvoorbeeld babykamer aardetinten, en de mooiste babykamers verschijnen op je schermen. Zo kun je kijken welke kleuren samen gecombineerd worden en welke materialen goed staan bij de neutrale tint.

Een tweede optie is om te googelen op binnenkijken babykamer. Ook bij deze zoektocht kun je veel variatie aan babykamers vinden, en zo op ideeën komen voor een babykamer, thema of inrichting.

Dit blog is geschreven door Linda Swinkels van het woonblog www.kijkjeinhuisentuin.nl. Een wooninspiratie blog, waarbij je kunt binnenkijken bij mensen thuis, in huis, tuin, babykamer en woonkamer om ideeën op te doen.

lees ook eens: veiligheid in de babykamer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *