Doe samen een cursus Samen Bevallen

samen bevallen

Ik heb mij twee keer op mijn bevalling voorbereid met een cursus bij Samen bevallen, het beviel me goed. Nu kon ik natuurlijk zelf een stukje schrijven, maar wie kan beter vertellen wat deze voorbereiding op de bevalling inhoudt, dan de mensen zelf? Ze waren zo lief een stukje voor BabyenKind te schrijven over deze heel andere vorm van zwangerschapsgym.

De kracht van Samen Bevallen is de aandacht die wij hebben voor de partner tijdens de cursus. Met een cursus van Samen Bevallen bereiden jullie je echt samen voor op de bevalling.

Waar partners de eerste keer vaak nog binnenkomen met het idee dat ze een suffe pufclub binnenkomen is dit beeld al snel verdwenen. Dit doen we door informatie af te wisselen met praktische tips en oefeningen, een grapje tussendoor en oprecht geïnteresseerd te zijn in hun mening en beeld van bevallen. Wij willen namelijk ouders niet overtuigen van een bepaalde manier of plek van bevalling. Wij geven ouders informatie en oefeningen, zodat zij zelf keuzes kunnen maken die bij hen passen. De cursus wordt gegeven in een huiselijke sfeer waardoor de cursus al snel een warmer gevoel geeft.

Om aan te sluiten bij de wensen van de aanstaande ouders bieden we verschillende cursussen aan, zoals Samen Bevallen: de complete cursus, de minicursus, de privécursus, de herhalingscursus, de weekendcursus en English spoken.

Tijdens de cursus komt veel aan bod

Tijdens de cursussen komen veel onderwerpen aan de orde, zoals de anatomie, de bekkenbodem, de fasen van de bevalling, pijnbeleving, pijnbestrijding, complicaties, het eerste uur en de kraamtijd. Daarnaast kijken we naar ontsluitings- en pershoudingen en doen we ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Bij een complete cursus staan we ook stil bij het geven van voeding en gaan de partners masseren.
Een compleet pakket voor een goede voorbereiding op de bevalling en de tijd erna.

Samen bevallen en verloskundigen

Door de goede contacten die wij hebben met verloskundigen zijn alle zwangerschapsdocenten goed op de hoogte van de protocollen en richtlijnen in hun regio. Dit is fijn bij het beantwoorden van vragen en het geven van juiste informatie.

Daarnaast worden onze cursussen (gedeeltelijk) vergoed uit de meeste aanvullende zorgverzekeringen.

Samen Bevallen wordt gegeven op heel veel plekken in Nederland en door veel verschillende enthousiaste zwangerschapsdocenten. Al 39 jaar geven wij cursussen met heel veel plezier.

Ben je nieuwsgierig geworden? Bezoek dan onze website: www.samenbevallen.nl voor een cursus bij jou in de buurt.

Lees ook: zwangerschapsyoga

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *