Samen zwangeren?

samen zwangeren

Alles over gezellig samen zwangeren: deel je gevoelens met elkaar

Samen zwangeren??

Persoonlijk kan ik er slecht tegen als er geroepen wordt: WE zijn zwanger. “nee”, denk ik dan “we krijgen een kindje. En dat is heel iets anders”
De vader heeft de baby niet in de buik en is dus ook  – sorry heren – niet zwanger.
Dat neemt niet weg dat ik er een groot voorstander van ben om de vader in spee aan alle kanten te betrekken in het proces van zwanger zijn!

Een paar tips om samen zwanger te zijn:

Dit is een ervaringstip: ga niet met andere moeders op een matje liggen puffen. Zoek naar een zwangerschapgymnastiek, yoga what-ever waar de vader integraal deel van de cursus is. En niet  een  waar hij twee keer voor de vorm mee mag komen. Is echt, geloof mij een heel leuke vorm van samen zwanger zijn.

Een keer in de week samen naar zwangerschapgymnastiek is leuk, leerzaam en gezellig.
Zoek een app, een pagina, een website, waar je de zwangerschap goed op kan volgen ( wij hebben een hele leuke ) en doe dat gezellig samen!

Verdeel de taken die in de zwangerschap moeten gebeuren.

Er valt zoveel uit te zoeken en te leren, als het gaat over baby-uitzet: wat is de beste kinderstoel, welk autostoeltje, wieg of bedje…( en dan ben ik pas begonnen) Verdeel de taken: jij zoekt het ene uit en je partner het ander. ( nee niet denken dat hij dat niet kan!)

Deel je buik, met je partner

Echt, beeb’s herkennen de stem en de handen van je partner! Dus laat hem vanaf het begin, zijn handen op je buik leggen en tegen je buik praten. Wij maakten mee dat baby 2 zich ijlings terugtrok als onbekenden hun handen op mijn buik legden, maar als pappa kwam, trapte hij gezellig terug…

Geniet nog even van de dagen van rust…

Je kan nu niet meer nachten doorhalen, maar jullie kunnen nu nog een heleboel dingen doen, waar straks even geen of minder ruimte voor is: uit eten, naar de film, naar een concert.Dus neem het er nog even van!

Dat is niet alleen heel gezellig, dat is ook heel goed voor jullie band als koppel

Geniet van Jullie zwangerschap!

lees ook : seks tijdens de zwangerschap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *