Handige babytips die je niet in de boekjes vindt

handige babytips

Er zijn zoveel  handige  babytips die nergens staan beschreven en die moeders elkaar gewoon doorgeven. Waarom ze nergens staan? Omdat ze niet verantwoord zouden zijn….

En dan zeg ik : ‘ach, ik heb al zoveel do’s en dont’s voorbij zien komen…’

Handige babytips : voeding.

De fles uitspugen

Onze jongste zoon kreeg vanaf 6 weken flesvoeding . Dat was geen keuze, dat was overmacht.
Helaas kotste hij  ’s morgens altijd een groot deel van die fles uit…
Dat was zielig voor hem, maar ook voor ons. Sta je op het punt het kind naar de crèche te brengen…
Op een dag zei de leidster van de crèche ( een ervaren moeder ) ‘wij deden dan een schepje rijstebloem in de voeding. Gewoon, waar je ook de pap van maakt, straks’
Een schepje in de  ontbijt-fles….nooit meer een spugend kind…

Met de pot mee-eten

Mijn kinderen aten met de pot mee. Dat vond ik makkelijk en goedkoop. Ik zette in een klein pannetje apart een aardappel op en de groenten van de dag, want ze mogen nog geen zout. ( en ik wil natuurlijk wel zout)  ‘UHM uhm’ zei mijn schoonmoeder, ‘en als ik dan een groente had die alle kinderen vies vinden, lof of zo, dan kookte ik een half appeltje mee….’ Briljant. Gewoon appelmoes door die prak doen! Mijn kinderen aten alles braaf op (en dat is nooit veranderd)

En als ze het echt niet lusten??

Mijn oudste verdraaide het om yoghurt te eten. Maar het moest van het consultatiebureau. Ik was nog een onervaren moeder en ging mijn zuster om raad vragen. Haar oplossing ? Vanillevla ging er prima in. Ook een melkproduct toch??

Handige babytips : slapen

Laat je niet al te bang maken door alle waarschuwingen tegen het met je kind in een bed slapen.
Ik deed het soms onbewust, na de laatste voeding vielen we gewoon in slaap. En o,o,o wat knus was dat.
Dat verhaal van je kan boven op ze rollen heb ik nooit geloofd: kom op zeg, dat merk je niet ?? ga weg zeg. En die baby merkt ook niks??

Je moet wel oppassen met dekens en dekbedden, als je een baby-tje hebt in de winter, is het anders dan wanneer het hartje zomer is en je alleen onder een laken slaapt!

En tenslotte : ik ken ook een moeder die doordat haar zoontje bij haar in bed lag, zag dat hij dreigde te stikken…Zij is een voorstandster van samen slapen. Dat snap je!

Nog meer tips : gedrag

Een hele slimme tip van een mede-moeder :Voor je dingen gaat aan- of afleren, denk even na of dat handig is en of het nodig is. Mijn standaard vraag aan mezelf is “is dit eigenlijk erg?” en dat voorkomt een gedoe. En levert leuke momenten op: even kijken hoe lang J. door zou gaan met het afrollen van de wc-rol. De hele rol lag uitgerold en meneer was apetrots!

Dat hij dat nu met elke rol wil doen, is wat minder handig overigens….

9 antwoorden
  1. Lodi zegt:

    Ik denk ook echt dat je de meeste dingen leert van anderen, zij hebben vaak hetzelfde mee gemaakt en weten precies hoe en wat, boeken zijn ook handig natuurlijk, maar ervaringsdeskundigen des te meer.

    Beantwoorden
  2. nicole orriens zegt:

    Je strijdpunten zorgvuldig kiezen is inderdaad een hele goede tip. Niet alles is het gedoe waard. Sommige dingen kun je best laten gaan.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *