Vergeet die roze wolk maar!!

roze wolk

Vergeet die roze wolk maar !!

Denk jij dat zwangerschap rozengeur en manenschijn is? Dat jij nu vredig glimlachend, je armen over je beginnend buikje gevouwen 9 maanden op een roze wolk gaat zweven?? Vergeet het maar! Dit is een stukje over de minder rooskleurige kanten van de  zwangerschap.

Fabeltjes over zwangerschap.

¨Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld als toen ik zwanger was´ mij zul je het niet horen zeggen. Persoonlijk behoorde ik tot die mensen die heftig naar de ooievaar verlangden. Dik als een olifant, 9 maanden moe en misselijk…..het wordt echt tijd voor een anti-roze wolk.

1 Een kind krijgen is fijn, dat betekent niet dat zwanger zijn ook fijn is.

De lichamelijke ongemakken mogen er zijn en de emotionele ook. Het is voor een vrouw die normaalgoed georganiseerd en evenwichtig is, beslist schokkend te ontdekken dat ze nu om alles moet huilen en voortdurend haar sleutels verliest.

2 Seks tijdens de zwangerschap: kan ? mag? moet?

Laat een ding duidelijk zijn: tenzij je arts je iets anders aanraadt: vrijen tijdens de zwangerschap kan geen kwaad. Maar laten we eerlijk zijn: hoeveel zin heb je nog ( vooral als je rond maand 5 het gevoel krijgt dat je alleen nog maar uit buik bestaat?

3. Vliegen brengt je ongeboren kind in gevaar

Ook dit fabeltje klopt eigenlijk niet! Vliegen wordt pas afgeraden vanaf 34 weken zwangerschap en dan nog heeft het niet veel met de gezondheid van je kindje te maken. Door te vliegen heb je meer kans om te bevallen en daarom staan vliegtuigmaatschappijen niet te springen om zwangere vrouwen mee aan boord te nemen.

4. Geen alcohol én sigaretten! Geen kaas, rauw vlees en….

Dat alcohol en sigaretten écht niet kunnen tijdens de zwangerschap, dat weten we .En we weten ook waarom. De nicotine en alcohol komen in de bloedbaan van je kindje terecht én het geeft je kind een tijdelijk zuurstofgebrek. Dus die twee zaken laat je maar beter 9 maanden links liggen.
Wat al die andere voedingsmiddelen betreft: ach onze grootmoeders mochten nog alles eten en die kregen wel 6 gezonde kinderen… Een beetje matig doen, dat lijkt ons persoonlijk een goed motto. Maar overdrijven is ook een vak..

5. Mannen kennen geen nestdrang

Fout! Terwijl jij op het einde van de zwangerschap een enorme drang hebt om het hele huis van boven tot onder te poetsen, gaan mannen heel vaak klussen. Dit zou te maken hebben met de toename van het hormoon prolactine. Dit effect is – jammer genoeg – niet blijvend. Anderhalve maand na de geboorte van je kleintje neemt het testosterongehalte van je man alweer toe! ( we zeiden al: geen roze wolk vandaag !)

lees ook 6 tips om je voor te bereiden

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *