De beste tips om van je zwangerschap te genieten

zwangerschap genieten

Geniet van je zwangerschap!

Hoera! Je bent zwanger! Er groeit nieuw leven in je buik en dat op zich is al reden genoeg voor een feestje. Maar oh, wat kun je je soms beroerd voelen. Daarom 10 manieren om optimaal van je zwangerschap te genieten.

De beste tips om van je zwangerschap te genieten

Kondig de zwangerschap groots aan

Het letterlijk van de daken afschreeuwen is natuurlijk het andere uiterste, maar er is genoeg te bedenken om op een originele manier je zwangerschap aan te kondigen. Bijvoorbeeld: een dinertje waarbij je kinderbestek voor de gasten op tafel legt of als dessert een kindertoetje serveert. Of bij de koffie beschuit met muisjes serveren. Je oudste het nieuws laten vertellen kan ook ontzettend leuk zijn, zeker als ze nog niet heel goed kunnen praten.

Koop een mooie outfit (of 2, of 3, of 4…

Met een dikke buik kun je je (juist!) heel prachtig kleden. Liepen onze moeders nog in oude joggingbroeken met slobbertruien, tegenwoordig is er voor iedere smaak wel iets te vinden. Van skinny jeans tot galajurken, voor de zwangere buik is veel moois te koop. Want een ding is zeker: als je er goed uit ziet, voel je je ook goed.

Slaap uit

Als de baby eenmaal geboren is, zit uitslapen er voorlopig niet in. Gebroken nachten en opstaan bij het krieken van de dag horen bij het ouderschap. Natuurlijk, je kunt de nachten en ochtenden verdelen met je partner. Maar feit is dat lang in je bed blijven soezen een ongekende luxe zal zijn. Maar tijdens de zwangerschap kan het wél en heb je je slaap ook hard nodig. Geen beter excuus denkbaar, dus blijf lekker in je bed liggen.

Ga naar de schoonheidsspecialist

Laat jezelf lekker verwennen. Ga naar de schoonheidsspecialist of kapper of een pedicure. En wat dacht je van een dagje sauna? Als je de echt hete baden vermijd en goed luistert naar je lichaam is het bezoeken van de sauna geen probleem.

Maak veel foto’s van je groeiende buik

Maak veel foto’s of video’s van je steeds dikker wordende buik, bij voorkeur      elke week één. Dat kan heel simpel elke week door met je telefoon een foto    te maken als je voor de spiegel staat. Je kunt het ook creatiever aanpakken. Kijk maar eens rond op internet (Pinterest is een ideale plek om inspiratie op  te doen) en je zult genoeg ideeën tegen komen waarvan je enthousiast wordt. Het documenteren van je zwangere buik is ontzettend leuk voor later.

Maak contact met je baby 

Door contact te maken met je baby in je buik kun je nu al een band opbouwen. Zing en praat tegen je buik. Als je vaak hetzelfde liedje zingt, herkent je baby dit na de geboorte en wort het er rustig van. Leg ook eens je handen aan één kant op je buik en voel hoe je baby daar naar toe kruipt. Wrijf over zijn ruggetje en voel waar de knietjes liggen

Organiseer een meidenavond

Een girls night out, ook dat kan niet meer zo vaak als de baby geboren is. Neem het er daarom van. Ga met de meiden op stap en geniet van een alcoholvrije cocktail.

Betrek je partner bij de zwangerschap

Voor je partner is zo’n zwangerschap toch een beetje een vreemde bedoeling. Jouw buik wordt dikker, jij hebt de ongemakken maar ook het plezier: je voelt de baby bewegen. Betrek daarom je partner bij je zwangerschap en laat hem aan je buik voelen als de baby trapt. Laat hem zelf wat kleertjes voor de baby uitzoeken, ook al is het niet jouw smaak en staan de kleuren niet bij elkaar. Het zorgt alleen maar voor een nog stevigere band tussen hem en zijn aanstaande kind.

Ga los op de babyspullen 

Zelden zul je zo’n goede reden hebben gehad om uitgebreid te shoppen. Want voor de aanstaande baby heb je een ongelofelijke waslijst aan spullen nodig! (hier als het kan link: Dus..Ga los in de shop en koop die rompertjes, sokjes, mutsjes, knuffeltjes, boekjes en leuke lamp voor op de babykamer.

Beschilder je buik 

Bellypainten wordt het ook wel genoemd. Laat je zwangere buik beschilderen, of liever gezegd schminken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan. Roze met veel hartjes, de maan en sterren, een kuiken dat uit een ei kruipt…bijna alles is mogelijk. En vergeet natuurlijk niet om na afloop een prachtige foto te maken!

Gastblog van Marieke Dijksman. Marieke is mama van 3 ukkies van 5, 3 en 1 jaar oud. Tussen de gebroken nachten door, of liever gezegd dankzij de slapeloze nachten, richtte ze de site op. Tijdens de zwangerschap van haar jongste dochter hield ze per week bij wat er in haar buik veranderde. Dat resulteerde in de site van 0 naar 40 weken , een online zwangerschapskalender.

lees ook : zwanger de zomer overleven

zwangerschap genieten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *