Opmaken en zwangerschap : wat kan wel en wat kan niet ?

opmaken zwangerschap

Make up en zwangerschap kan dat samen?

Het is niet zo moeilijk om te bedenken wat kan en wat niet kan als het gaat om opmaken in je zwangerschap. Stel jezelf gewoon de volgende logische vragen: “Komen er extreme temperaturen bij kijken?” en “Kan ik mogelijk schadelijke stoffen opnemen?” Neen? Dan mag je tijdens je zwangerschap dat dus gewoon fijn doen

Make-up en zwangerschap: wat kan wel en wat kan niet ?

Wat kan je beter laten?

  • SAUNA EN BUBBELBAD We zeiden het al: hitte. De extra hitte is geen goed idee wanneer je zwanger bent. De temperatuur in de baarmoeder is sowieso al een graad warmer dan de rest van je lichaam. Maak dus geen oven van je bolle buik.
  • ZONNEBANK Is nog meer hitte….- Geniet liever van natuurlijke zonneschijn. Het kunstmatig uv-licht versnelt namelijk het verkleuren van de huid en de hitte kan je kleintje schaden. Vergeet ook je zonnemelk niet als je in het zonnetje gaat zitten niet.
    * TANDEN BLEKEN Schadelijke stoffen: bij twijfel: onthoud u! Hoewel er geen harde bewijzen op tafel liggen, raden tandartsen zwangere vrouwen af hun tanden te witten. Andere procedures met betrekking tot je gebit zouden wel veilig zijn.

 wat lekker wel mag !

De meeste behandelingen in je alledaags schoonheidssalon zijn 100 procent veilig. Dus: make-up en zwangerschap, er is nog een heleboel mogelijk. Let op: haarverven, gezichtsbehandelingen en mani- en pedicures. Gun het jezelf gerust.
Natuurlijk worden vooral bij het haarverven ook allemaal chemische stoffen gebruikt. Maar de meeste producten penetreren de huid niet en belanden niet in de bloedstroom, dus raken onmogelijk de foetus. Dus daarom kan deze make-up en zwangerschap wel
Vergeet ook niet dagelijks je huid te hydrateren om striemen en donkere vlekken te voorkomen.

En gun jezelf een extra lekkere douchegel

lees ook :zwangerschap: de leuke kanten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *