Welke voeding ondersteunt moedermelkproductie?

moedermelkproductie

Moedermelkproductie: Jouw dieet afstemmen op moedermelk

Als je als vrouw borstvoeding geeft, dan eet je letterlijk voor twee. Je kindje krijgt namelijk alles wat jij eet ook binnen via de borstvoeding. Het is in dat geval dus belangrijk om jouw voeding te baseren op de voeding die jij je kindje wilt geven. Laat een ding duidelijk zijn: er is geen wetenschappelijk bewijs dat bepaalde voedingsmiddelen borstvoeding stimuleren of op gang brengen.
Maar er is helemaal niets mis met gezond eten, als je borstvoeding geeft!

6 tips om je eetpatroon (en dus borstvoeding) af te stemmen op de voeding die je kind nodig heeft…

Voeding & borstvoeding – Tip 1: Drink veel water

Het is erg belangrijk om voldoende te drinken. Vooral water en kruidenthee zijn absolute aanraders.
Als je voldoende drinkt, kan je lichaam eventuele schadelijke, chemische afvalstoffen gemakkelijker kwijt, waardoor ook je moedermelk ‘schoner’ wordt.
ook als je slaapt voer je afvalstoffen af. Grijp alle slaap die je kan krijgen! Het zijn allemaal zaken die toch wel helpen bij de moedermelkproductie

Voeding & borstvoeding – Tip 2: Essentiële eiwitten

Eiwitten zijn van cruciaal belang voor een goede ontwikkeling, herstel en groei van cellen en weefsels. Vooral essentiële eiwitten uit vlees, vis, eieren en soja zijn belangrijk omdat het lichaam van je kindje deze niet zelf kan aanmaken. Als het om eiwitten gaat is er keus genoeg! Je moedermelkproductie wordt niet groter, maar wel gezonder

Voeding & borstvoeding – Tip 3: Essentiële vetzuren

Het is echt belangrijk dat je kindje voldoende vetzuren binnenkrijgt via de borstvoeding. Vooral de essentiële omega 3-vetzuren die veel voorkomen in vette vis zijn essentieel.
Als je nog met een post-zwangerschapsbuikje rondloopt, zul je misschien geneigd zijn om vetarm te eten, maar daar kun je dus beter even mee wachten. En het is slim met enige regelmaat zalm of markreel op het menu te zetten.

Voeding & borstvoeding – Tip 4: Vitamines & mineralen

Eet volop groenten, fruit en graanproducten. Ook in vlees, vis, paddenstoelen, noten, zaden, kiemen, eieren, algen en zuivel zitten essentiële vitamines en mineralen.
Vitamines ( zoals vitamine D)en bepaalde mineralen (ijzer e.a.) zijn letterlijk van levensbelang voor je kindje.

Voeding & borstvoeding – Tip 5: Gebruik voldoende calorieën

Lijnen is niet raadzaam als je borstvoeding geeft. Je bent nu immers niet meer de enige die afhankelijk is van je calorie-inname. Gebruik daarom niet te weinig calorieën, zodat je borstvoeding voldoende energie bevat. Heus, dat strakke buikje komt vanzelf wel weer.

Voeding & borstvoeding – Tip 6: Eet koolhydraten

Eet voldoende koolhydraten uit natuurlijk voedsel om je baby te voorzien van efficiënte brandstof (energie). Een bijkomend voordeel is dat koolhydraat rijke voeding doorgaans veel vezels/voedingsvezels bevat.
Eet complexe koolhydraten in de vorm van volkorenbrood, volkorenpasta, zilvervliesrijst, hele ontbijtgranen en havermout. En haal simpele c.q. snelle koolhydraten uit fruit. Koolhydraten uit suiker, snoep, roomijs, chips enzovoort zijn overigens overbodig en ongezond voor je kindje. Maar ja, die wil je zelf ook niet. Want hoewel je echt niet moet gaan lijnen als je borstvoeding geeft, hoef je nu ook weer niet te gaan snoepen! ( ik geef toe dat dit jammer is…)

veel sterkte en succes met de moedermelkproductie en vergeet niet te genieten van dt heerlijke gevoel van je kind aan de borst

 Bron : www.gezondenzo.nl

lees ook : borst of fles
of : voeding voor de moeder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *