Rauwe groenten eten als je zwanger bent

rauwe groenten

Als je zwanger bent, mag je dit niet eten en moet je dat laten staan…
Helemaal kierewiet kan je er van worden en je kan het gevoel krijgen dat je he-le-maal niks mag eten. Nou wat dat aan gaat kan ik je gerust stellen: niks eten tijdens je zwangerschap dat is echt niet de bedoeling, sterker nog, dat is het domste wat je doen kan.

Normaal eten

Als je zwanger bent gelden dezelfde eetregels als wanneer je dat niet bent. Eet gezond, eet gevarieerd en eet niet teveel. Er zijn twee zaken echt anders wanneer je zwanger bent

1. Voedselveiligheid is nu echt heel belangrijk!

2. Je hebt wat meer calorieën en vitaminen nodig dan normaal: de baby eet mee!

Geruststelling

Het stelt je misschien gerust te weten dat minder dan 1 % van de zwangerschappen in een miskraam eindigt omdat er iets niet goed ging met de voeding.
Maar er zijn natuurlijk wel gevolgen van slechte voeding, die op de lang duur, niet echt gezond zijn, zoals hoge bloeddruk of zwangerschapsdiabetes. En dat wil je ook niet.

Rauwe groenten eten dat kan best

Wat echt gevaarlijk is, als je zwanger bent is toxoplasmose de bacterie die je kan oplopen bij het kattenbak verschonen. Maar kattenpoep zit natuurlijk niet alleen in de kattenbak…
Veel vrouwen zijn bang dat er ook sporen in groenten kunnen zitten en eten daarom de hele zwangerschap geen rauwe groenten.

En dat is nu net weer een beetje te voorzichtig. Wanneer je de groenten goed en zorgvuldig wast, bestaat er geen gevaar voor besmetting met toxoplasmose.
Nog een heel goede tip: Eet zoveel mogelijk groenten die op verschillende plaatsen zijn gekweekt.
De ene plek is vervuilder dan de ander. Dus let op land van herkomst, koop niet alles bij die vriendelijke boerderijwinkel, of eet niet uitsluitend groenten uit de moestuin van je schoonvader.

Rauwe groenten zijn belangrijk in je zwangerschap

Het eten van rauwe groenten als je zwanger bent, is heel belangrijk, want in rauwe groenten zitten fijn veel vezels, goede suikers en vitaminen.
Vooral die vezels zijn fijn! Mening vrouw heeft nogal eens last van obstipatie als ze zwanger is.
En we weten allemaal: vezels zorgen ervoor dat we lekker kunnen poepen!

Bron AD / gezin

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *