rare trek en vreetbuien tijdens de zwangerschap

rare trek

vreetbuien en rare trek, wie had het niet toen ze zwanger was?.

Niemand weet echt hoe het komt, maar 85 procent van de zwangere vrouwen krijgt te maken met extra trek. Dat kan heel onschuldige trek zijn , maar ook hele rare. Bijna 85 procent is best veel. Je kan bijna zeggen: iedere zwangere vrouw heeft last van rare trek en vreetbuien, maar de een veel heftiger dan de ander

Dus : ben jij zwanger en je wil perse om 8 uur ’s avonds naar de snack om een kroketje te halen? Omdat je heel zeker weet dat je de nacht niet haalt, als je niet NU en dan ook ogenblikkelijk,en direct een kroket kan eten???? Nou dat is dus veel normaler dan je denkt.

Het fijn is dat niemand nog weet waar de heftige en onbedwingbare trek ineens vandaan komt. We mogen hem dus gewoon hebben.

En manlief moet het maar gewoon respecteren als een van die dingen die er nu eenmaal bijhoren ( en dat kroketje gaan halen, wat?? is hij nog niet weg?) )

Er zijn deskundige die de schuld aan het hormoon Oestrogeen geven. Oestrogeen zorgt namelijk voor een verhoogde bloedtoevoer, wat weer zorgt voor een verandering in je smaakpapillen. Er zijn deskundigen die zeggen dat de moeder zoveel trek heeft in uitgesproken voeding omdat ze bepaalde voedingsmiddelen te kort komt.

Een paar voorbeelden van echt rare trek:

– Zoute haring met slagroom;
– Augurken met ijs;
– Roomijs met worst;
– Fruit met spek of vis.

Ook niet helemaal gewoon:

– Tonijn, liefst op brood als ontbijt
– Chocolade op dagelijkse basis, terwijl je dat normaal nauwelijks eet

– Heel veel boterhammen met pindakaas.,

Zolang je niet al te ongezonde dingen wil, kan je gerust toegeven aan die rare trek , die je nu het. Ook die vreetbuien zijn te verklaren, eet gerust een beetje meer. Maar denk erom :ga niet voor 2 eten!

lees ook eens: zwangerproof eten: augurken met slagroom

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *