1 week zwanger

1 week zwanger

1 week zwanger, het zal voor weinig mensen de favoriete week zijn. Dit is de week waarin de menstruatie begint. Ook als je nog niet zwanger het is belangrijk dat je alvast foliumzuur slikt.

Hoe groot is een baby in week 1?

Het klinkt heel raar, maar er is in week 1 nog geen baby.

Week 1 is de eerste week nadat je ongesteld bent geworden. Als je een regelmatige cyclus hebt, volgt in de loop van de komende week je eisprong. Met een beetje gelukt, wordt dat eitje bevrucht en….begint de zwangerschap.
Omdat het onmogelijk is om vast te stellen op welk moment, de bevruchting plaats vond: de baby daadwerkelijk ontstond, tellen we de duur van de zwangerschap vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie.

1 week zwanger, hoeveel maanden is dat?

Je bent in je eerste maand

Je baby als je 1 week zwanger bent

Als alles gaat zoals je hoopt, wordt een eitje bevrucht en zet je over 38 weken een kind op de wereld. Maar als er geen eitje bevrucht wordt, dan wordt door het lichaam de bovenste laag van het baarmoederslijmvlies afgestoten. Dit is je menstruatie. Gelukkig zijn je eierstokken meteen vanaf de eerste menstruatiedag weer bezig met het laten rijpen van een nieuw eitje. Nieuwe ronde…..nieuwe kansen

Hoe voel je je als je 1 week zwanger bent?

Eigenlijk net zo als altijd….behalve misschien dat je heel hoopvol en optimistisch bent… En je hebt zeker nog geen last van zwangerschapskwalen

Foliumzuur

Al vanaf dat je zwanger wil worden en dus stopt met anticonceptie wordt geadviseerd om foliumzuur bij te slikken tot minimaal je 8e zwangerschapsweek. Wanneer je niet zwanger bent en voldoende gevarieerd eet krijg je uit je eten genoeg foliumzuur binnen. Helaas kan je de extra foliumzuur die je tijdens je zwangerschap nodig hebt er niet bij eten. Want dat zou neerkomen op 50 boterhammen extra op een dag. Daar valt niet tegen aan te eten.

Het slikken van foliumzuur is belangrijk omdat je daarmee de kans op een neuraalbuiseffect bij je baby verkleint. Een van de meest bekende vormen hiervan is het open ruggetje.

Moet je een zwangerschapstest doen als je 1 week zwanger bent?

Dat kan natuurlijk, zeker als je erg nieuwsgierig en ongeduldig bent! Maar het is verstandiger om nog even te wachten. Je lichaam moet het HCG hormoon aanmaken, en dat kan pas als het eitje bevrucht is. Dus even geduld (een goede oefening voor het moederschap…)

Checklist: week 1 van de zwangerschap

De zwangerschap week 1 is wat to do zaken betreft uiterst relaxed. Behalve gezond eten, sigaretten en wijn laten staan, hoef je niets ander te doen dan foliumzuur te slikken.

Ga door naar 2 weken zwanger

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *