Minderjarige influencers: ze willen het zelf????

minderjarige influencer

Een minderjarige influencer, sterker nog een kleuter die influencer is, ik heb daar een mening over, en jij ?

Het aantal minderjarige influencers stijgt, en sommige van deze koters ( een aantal is daadwerkelijk nog kleuter) verdient er een aardig sommetje aan. En dat ligt wat gevoelig: want geld verdienen, dat is werken. En dat is in Nederland voor kinderen verboden.

En dat is maar goed ook. De eerste sociale wet in Nederland was Het Kinderwetje van van Houten, in 1856. Het verbood werken voor kinderen onder de 10 jaar!
Daar schrik je van he. Jij kan je niet voorstellen dat kinderen vanaf hun tiende niet meer naar school hoeven, maar mogen werken.
En je bent ook slim genoeg om  te beseffen: dus tot die tijd mochten kinderen jonger dan 10 jaar werken??? Ook kleuters???
Ja, dat mocht. Kleuters werkten in de mijnen en op het land.

Nu weten we allemaal dat je kleuters niet moet laten werken. Als we de moeders van de minderjarige influencers moeten geloven, werken deze kleuters ook helemaal niet. Nee hoor, ze vinden het leuk! Ze vinden het dolletjes. Ze doen het voor de lol.

Geloof jij het? Ik niet. Om boven te komen drijven in social media, als minderjarige influencer net zo goed als volwassene, moet je heel hard werken, moet je elke dag posten, moet je weten wat hip en happening is, welke hashtags je moet zetten, ik kan zo een halve post vullen met wat daar allemaal bij komt kijken.

Weet een kleuter dat? Nee. Een kleuter kan niet eens lezen. Dus papa of mama of allebei doen dat.
Maar papa en mama of allebei hebben daarvoor wel iedere dag leuke plaatjes nodig, van die leuke kleuter.
Als ik de moeder van de minderjarige influencer mag geloven is dat alleen maar leuk voor die kleuter.
Het probleem is: ik geloof daar geen #$#$ van.

Ik ken kleuters. Die willen dan dit, dan dat, die hebben geen geduld. Ze gaan huppelend en springend door het leven. Niet poserend en mooi staan te wezen.Niet nog even een ander dasje sjaaltje strikje en nog een keertje lachen.
Ik heb het niet op kleuters met duizenden volgers. Dus weet je wat ik doe? Ik volg ze niet.

Problem solved .
Als we het allemaal doen, tenminste

Meer weten over de ontwikkeling van je kleuter? Kijk dan eens bij de ontwikkeling van je kleuter van maand tot maand

7 antwoorden
 1. Daisy de Vos Burchart zegt:

  Volledig met je eens!

  Kinderen horen lekker kind te zijn!
  Erger me echt dood aan de ouders die hun kind continue voor de aandacht in de spotlights zetten. Al is het maar voor een simpel haarbandje, of een simpel armbandje dat geen drol kost om zelf te maken… alles voor de fame van mama ( of papa )…

  Beantwoorden
 2. corrina zegt:

  Ik volg ze niet en ik heb zelf geen kinderen maar ik vind dat kinderen vooral leuk kind moeten zijn, later wordt er toch al zoveel van ze verwacht. En ik kan mij niet voorstellen dat zo’n hummel van 4 dit soort dingen echt zelf heel graag wil

  Beantwoorden
 3. Mandy zegt:

  Eens! Maar je hebt ook genoeg kleuters die het waarschijnlijk echt wel leuk vinden. Als je een grote broer/ zus hebt die vlogt, dan neem je dat natuurlijk snel over en wil je dat ook maar soms gaat het er wel heel extreem aan toe ja.

  Beantwoorden
 4. Melanie Hoogvliet zegt:

  Ik ben het er helemaal mee eens., Hoewel ik als kind niets liever deed als verkleden, toneelspelen, voor de camera staan etc. was dat altijd speels en niet voor de volgers. Sterker nog social media bestond toen nog niet eens en zo hoort het te zijn. Een kind moet zelf kunnen beslissen of het op internet wil of niet als ze daar de juiste leeftijd voor hebben.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *