Koken met kleuters: pannenkoekentaart.

pannenkoekentaart

Maak samen met je kleuter een pannenkoekentaart

De oorsprong van dit werkelijk geweldige idee, komt bij mijn moeder vandaan, toen zij op een dag alle pannenkoeken in stukjes uit de pan liet glijden.
Zo zie je maar: hoe pech iets leuks kan opleveren! Het recept is al sinds jaar en dag in onze familie en ik durf te wedden dat jouw kinderen het ook geweldig vinden om te eten en te maken!

Koken met kleuters:


 De vraag is natuurlijk: wat kan wel en wat kan niet. Kan een kleuter snijden? Beslag in de pan gieten? Een pannenkoek omdraaien  (in dit geval hoeft hij niet heel te blijven)
Keer op keer is het antwoord afhankelijk van jouw kind. Het ene kind snijdt op 5jaige leeftijd de paprika in keurige stukje zonder zijn vingers mee te nemen, het andere kind vertrouw je het nog niet toe als hij 15 is.
Kijk bij wat je kind kan ook even kritisch naar je zelf: ben je erg bang en voorzichtig?? Probeer dan wat meer te durven, heus kleuters kunnen meer dan je denkt.

En dan nu: pannenkoekentaart!

Wat heb je nodig voor de pannenkoekentaart:

Pannenkoeken

Je bakt de pannenkoeken op de manier zoals je dat gewend bent. Bak je altijd hele dunne pannenkoeken, maak ze dan iets dikker. Ze hoeven – ik heb het al gezegd – niet heel uit de pan te komen.

Appelmoes

Natuurlijk kan je een pot appelmoes opendraaien, persoonlijk vind ik dat vreselijk vies. En je bent aan het koken met je kleuter, dus maak hem even lekker zelf.
Schil 2 appels ( bij voorkeur goudrenetten maar alles wat je op de schaal hebt liggen is prima.
Snij ze in kleine stukjes . Doe ze in een magnetronschaal met een beetje water en een drupje citroensap. Magnetron op vol vermogen: 2 minuten. Appelmoes doorroeren, nogmaals 2 minuten op vol vermogen: klaar!

Een pot lekker jam

Je kan ook restjes jam opmaken en verschillende soorten jam gebruiken.

Hoe maak je de pannenkoekentaart?

Eerst maak je de appelmoes. Dan begin je met pannenkoeken bakken. Leg de eerste pannenkoek op een bord. Smeer er appelmoes op.  Bak de tweede pannenkoek, leg die op de appelmoespannenkoek en smeer er jam op. Bak de derde pannenkoek, smeer er appelmoes op….Net zo lang tot alles op is.
En dan snij je de pannenkoekentaart in lekkere punten.

PS je mag samen met de kids, helemaal los gaan op dit basisrecept. Wil je er slagroom op? Prima! Banketbakkersroom?  Goed plan! Sprinkels over de taart? Vooral doen!

Lees ook eens: koken met kleuters: pizza en appelmoes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *