Low-budget zomervakantietip: Dierentuinweken bij Intratuin door Deli

dierentuinweken

Dierentuinweken: Deli nam haar zoon mee en brengt verslag uit.

Mijn kleuter is gek op dieren en wil later dierenverzorger worden. Daarom zijn we regelmatig in de dierentuin te vinden. En als hobby rijdt hij graag in/op/met winkelwagentjes. Sinds ons bezoek aan het tuincentrum, verkiest hij deze boven de supermarkt in het winkelcentrum.

Deze zomervakantie hebben we de ideale combinatie gevonden bij Intratuin. In de vestigingen in Pijnacker, Zoetermeer, Rhoon en Zevenhuizen zijn van 9 juli tot en met 21 augustus de zogenaamde Intratuin Dierentuinweken. Zes weken lang staan er echte nep wilde dieren. Met daarbij een informatiebord met leuke weetjes. De meeste dieren zijn op ware grootte. Ze bewegen en maken geluid. En door de vele planten die er omheen te zien zijn, wanen kinderen zich in een echte jungle.

Zijn het echte dieren?

Om de vakantie van mijn zoontje meteen maar goed in te luiden, gingen we op 9 juli naar Intratuin Pijnacker. Daar zagen we onder andere stokstaartjes en struisvogels. Bij het nijlpaard ontdekte mijn zoontje ontdekte waar het geluid vandaan kwam, vanuit een geluidsboxje achter de poten van het dier. “Zie je, ze zijn echt nep”, zei hij heel stoer, terwijl ik bij sommige dieren enige twijfel bij hem bespeurde.

Over speuren gesproken. Bij de flamingo’s zagen we kinderen die een sleutel zochten. Zo kwamen we erachter dat er een hele speurtocht bij het geheel hoort. Dat hadden we bij de ingang over het hoofd gezien. Mijn zoontje wilde niet terug om ook een vel papier te halen. Hij wilde doorlopen naar… de échte papegaaien! Er was die dag een papegaaienshow waar hij graag heen wilde. We mochten ze aaien en op onze schouders en armen laten zitten. Toch best zwaar, kriebelig en ook een beetje spannend.

Salvatore’s Papegaaienshow is op de volgende locaties, data en tijden te zien:

Pijnacker: zaterdag 9 juli van 12.00 tot 16.00 uur  

Zoetermeer: zondag 10 juli van 12.00 tot 16.00 uur  

Rhoon: zaterdag 20 augustus van 12.00 tot 16.00 uur  

Zevenhuizen: zondag 21 Augustus van 12.00 tot 16.00 uur  

Daarna liepen we langs de “kids playground”, waar verschillende activiteiten worden gehouden tijdens de Dierentuinweken. Je kunt er kleurplaten kleuren en dierenmaskers knutselen. En op aangegeven tijden je (kind) laten schminken en plaktattoos plakken of bijvoorbeeld eendjes hengelen. Via een dromedaris en een chimpansee nam ik een voldaan zoontje weer mee naar huis.

Nog een keer naar de dierentuinweken, maar nu in ene andere plaats

Toen ik hem de dag erna vroeg wat hij wilde gaan doen: nog een keer naar de Intratuin. Oké, maar dan gaan we wel naar een andere. De activiteiten (en dieren) verschillen namelijk per vestiging. We gingen dit keer naar Intratuin Zevenhuizen. Bij binnenkomst stonden er olifanten in de hal. Ik las het informatiebord dat erbij stond hardop voor en stelde mijn zoontje een vraag. Toen ik me omdraaide, stonden daar alleen nog zijn sandalen. Ik hoefde niet ver te zoeken. Er was een springkussen bij de ingang en daar zag ik hem blij springend naar me zwaaien.

Daarna begon de zoektocht naar sleutels bij de dierentuindieren. Je kon ook een “Wist je dat”-speurtocht doen en/of een woordzoeker oplossen. Met veel plezier deden we mee en we vonden ze allemaal. Vóórdat we de flamingo uit de kooi wisten te bevrijden, liepen we langs de Arachno-corner. Daar liepen we bijzondere dieren tegen het lijf (gelukkig niet letterlijk). Je kon er onder andere een reuzenslak aaien, een vogelspin bewonderen en op de foto met een echte slang om je nek.

Locaties, data en tijden van de Arachno-Corner tijdens de Intratuin Dierentuinweken:

Zevenhuizen: zaterdag 9 en zondag* 10 juli van 10.00 tot 16.00 uur (*zondag vanaf 12.00 uur)

Rhoon: zaterdag 6 en zondag 7 augustus van 10.00 tot 16.00 uur 

Pijnacker: zaterdag 13 en zondag 14 augustus van 10.00 tot 16.00 uur 

Zoetermeer: zaterdag 20 en zondag 21 augustus van 10.00 tot 16.00 uur

Mijn zoontje is al benieuwd welke dieren we bij de andere vestigingen zullen ontmoeten. 

Zijn knuffel Aapje wil vast ook weer mee. Sinds hij een keer is ontsnapt, moet hij vooraan in de auto wachten. Maar voor deze gelegenheid mag hij wel weer een keer mee naar binnen. Happypics Kinderfotografie maakt namelijk tijdens de Dierentuinweken foto’s van kinderen met hun knuffel. Voor € 2,50 voor het maken van de foto’s, krijg je 1 foto gratis (de foto met dier) op de afhaaldag.

Happypics Kinderfotografie is er op de volgende locaties, data en tijden:

Rhoon: 13, 14, 15 en 16 juli van 10.00 tot 16.00 uur (afhaaldag week van 25 juli) 

Zoetermeer: 20, 21 ,22 en 23 juli van 10.00 tot 16.00 uur (afhaaldag week van 1 augustus) 

Pijnacker: 27, 28, 29 en 30 juli van 10.00 tot 16.00 uur (afhaaldag week van 8 augustus)

Zevenhuizen: 3, 4, 5 en 6 augustus van 10.00 tot 16.00 uur (afhaaldag week van 15 augustus

Je kunt tijdens de Dierentuinweken ook van je huisdier (of een foto ervan) een tekening laten maken door Karikaturist Ronald Kronenburg. Binnen 5/6 minuten tekent hij een goed gelijkende karikatuur.

Locaties, data en tijden van Karikaturist Ronald Kronenburg:

Rhoon: zondag 10 juli van 11.00 tot 16.00 uur

Zoetermeer: zondag 17 juli van 11.00 tot 16.00 uur

Zevenhuizen: zaterdag 23 juli van 11.00 tot 16.00 uur

Pijnacker: zaterdag 20 augustus van 11.00 tot 16.00 uur

We hebben ze nog niet gezien (volgende keer wat beter speuren), maar je schijnt ook kennis te kunnen maken met Dino Park en dé Adventure golfbaan van Nederland. Dino Experience Park zou namelijk een mini golfbaan in de verschillende vestigingen neerleggen.

Mijn zoontje hoopt bij de volgende Intratuin een krokodil te gaan zien. Naar welk dier gaat jouw kind op zoek?

lees ook: op avontuur in het tuincentrum

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *